AUR critică măsurile anunţate de premierul Ciucă în domeniul energiei

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 februarie ac

Într-un comunicat de presă, AUR a anunțat că soluția pe termen scurt pentru scăderea facturilor plătite de români este revenirea la piața reglementată, iar pe termen mediu și lung, creșterea concurenței pe piața energiei și înmulțirea capacității de producție.

De asemenea, potrivit comunicatului de presă al partidului, creșterea prețului la energie este rezultat deciziilor luate de cei de la Ministerul Energiei şi Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Energie (ANRE) și a oamenilor politici ce au guvernat țara în ultimii ani.

George Simion: „Orice schemă de compensare reprezintă o mutare a banilor dintr-un buzunar în altul”

Liderul AUR, George Simion, a precizat că statul și companiile realizează profituri uriașe pe seama populației și a firmelor private prin schema de compensare. Mai mult decât atât, aproape 70% dintre profiturile realizate pe piața energiei ajung la stat.

„Prin compensare se mută bani de la bugetul de stat către companiile energetice cu capital de stat, dar care plătesc consilii de administraţie ticsite cu politicieni de la PSD şi PNL”, a declarat deputatul George Simion.

De asemenea, Claudiu Târziu a reacționat cu privire la măsurile luate de Guvernul Ciucă, precizând că liberalizarea are sens doar atunci când există concurență reală în piață, iar pentru a avea așa ceva e nevoie ca România să investească în exploatarea gazului din Marea Neagră, să finalizeze reactoarele 3 și 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă.

„Acest lucru va dura ani sau zeci de ani, dar trebuie început cât mai repede. Când oferta va depăşi cererea internă, abia atunci se va putea relansa discuţia despre oportunitatea liberalizării. Până atunci, soluţia corectă faţă de populaţia şi economia României este revenirea la preţuri reglementate”, a concluzionat Claudiu Târziu, relatează news.ro.

Reamintim că Guvernul României a anunțat că noul plan de plafonare a prețului la energie și gaze se va aplica între 1 februarie și 31 martie, iar impactul bugetar va fi de 3 miliarde de lei.

De asemenea, prim-ministrul României a mai precizat că facturile emise greșit vor fi stornate și refăcute, iar consumatorii nu vor plăti penalități. Conform datelor ANPC, peste 2 milioane de facturi au fost deja recalculate.

Ciucă a anunțat plafonarea prețului la energie și gaz, începând cu 1 februarie

Articolul precedentRafila consideră că numărul copiilor internaţi nu reprezintă un motiv de îngrijorare
Articolul următorGuvernul a introdus obligativitatea recalculării facturilor emise greșit de către furnizorii de energie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.