Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Alexandru Rafila a contestat anumite afirmaţii apărute în spaţiul media cu privire numărul mare de copii bolnavi infectaţi cu coronavirus.

Alexandru Rafila a infirmat aceste zvonuri, definindu-le ca neadevărate.

Ministrul a ţinut să explice că, în ciuda numărului mare de cazuri, proporţia de persoane internate într-o zi anume este în continuare redusă.

Astfel, creşterea zilnică a internărilor e de 2–3%, iar aceste cifre nu sunt problematice sistemul de sănătate.

Alexandru Rafila: “Am văzut în spaţiul public diverse afirmaţii legate de creşterea geometrică a numărului de copii infectaţi. Sunt informaţii neadevărate”

La nivelul zilei de ieri, erau 11 copii internaţi la secţia de terapie intensivă. Sunt cu 10% mai puţini faţă de ziua precedentă, reprezentând circa 2% din totalul copiilor internaţi. Iar numărul de copii afectaţi şi care erau internaţi în spital era de 338. În mod evident ne preocupă funcţionarea sistemului de sănătate”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, abordarea legată de facilitarea testării va duce la controlul pandemiei pentru că un caz diagnosticat şi izolat automat nu va mai transmite boala, arată publicaţia Gândul.

Cred că este un mare câştig. Pe de altă parte, o persoană care este diagnosticată de la începutul bolii poate să beneficieze aşa cum trebuie de asistenţă de sănătate din timp. Astfel, nu ajunge în stadiul greu controlabil, stadiu care a dus la mortalitatea foarte mare, anterior”, a conclus ministrul Sănătăţii.

Situaţia epidemică din România

Astăzi, rata de pozitivare a crescut la 21,2%. România a înregistrat un număr de 16.610, cazuri din 78.122 de teste. La ATI sunt 530 de pacienți, cu 43 mai mulți față de ieri.

La momentul de faţă, 4.534 de persoane cu Covid sunt internate în spitalele din România.

Articolul precedentMarcel Ciolacu: „Suntem într-o criză energetică majoră”
Articolul următorAUR critică măsurile anunţate de premierul Ciucă în domeniul energiei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time