Marcel Ciolacu (captură video)

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că statul român trebuie să intervină „curajos” pentru a rezolva „criza energetică majoră” cu care se confruntă întreaga industrie. Totodată, social-democratul a mai precizat că în această situație se află majoritatea statelor din Europa.

De asemenea, Ciolacu e de părere că prețul trebuie reglementat din nou de la 1 aprilie, pe o perioadă de 6 luni.

„Legea ne lasă să facem acest lucru (…) Avem Guvern și legi să intervenim în situații de criză (…)”, a spus Marcel Ciolacu, relatează g4media.ro.

Premierul a anunțat o serie de măsuri pentru scăderea facturilor la gaze și curent

De asemenea, liderul PSD a mai vorbit și despre facturile greșite pe care românii le-au primit, el precizând că vor fi refăcute, iar clienții nu vor plăti penalități.

„În opinia mea cred că avem o mare problemă cu cei care au emis două luni la rând 2,2 milioane de facturi greșite, voit sau din greșeală. În total, 4,4 milioane de facturi greșite”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

În urmă cu o zi, pe contul său de socializare, liderul PSD a anunțat că facturile românilor vor scădea imediat, după ce propunerile social-democraților au fost acceptate de coaliția de guvernare. Altfel spus, Ciolacu a subliniat faptul că 90% dintre cetățeni vor beneficia de prețuri scăzute, spre deosebire de doar 20% cât era până acum.

Reamintim că noul plan de plafonare a prețului la energie electrică și gaze va fi aplicat între 1 februarie și 31 martie, impactul bugetar fiind de 3 miliarde de lei.

Astfel, la energie, plafonul va fi de 0,8 lei pe kWh, iar consumul crește de la 300 la 500 de kWh. La gaz, plafonul va fi de 0,31 lei pe kWh, iar limita de consum pentru cinci luni de zile va crește de la 1.000 la 1.500 de kWh. De asemenea, pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 lei per kWh.

Noile măsuri anunțate de Guvern au fost agreate de furnizorii de energie electrică și gaze, asumându-și responsabilitatea de a reface facturile emise eronat. Conform datelor ANPC, peste 2 milioane de facturi au fost deja recalculate și s-au dat amenzi de 600.000 de lei.

Ciolacu: „Facturile românilor vor scădea imediat, ca urmare a propunerilor PSD”

Articolul precedentCertificatul verde nu mai este obligatoriu în Marea Britanie
Articolul următorRafila consideră că numărul copiilor internaţi nu reprezintă un motiv de îngrijorare
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.