Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

Cu toată flexibilizarea pe care o clamează premierul interimar Florin Cîțu, PNL și PSD încă nu au ajuns la un numitor comun privind viitorul prim-ministru care va conduce Guvernul cu sprijinul acestei noi coaliții, lucru care pare că îl îngrijorează inclusiv pe Victor Ponta.

După ce a auzit ultimele declarații ale interimarului pe Sănătate legate de problemele grave care se prefigurează în sistem, Ponta atrage atenția că este necesar un Guvern cu atribuții depline. Însă nu orice guvern, ci unul condus de un premier social democrat.

Aceasta în condițiile în care Cseke Attila a subliniat aseară că luna decembrie va ridica mari probleme dacă nu va fi învestit cât de curând un Guvern cu puteri depline. Fără un astfel de Guvern, nu poate fi făcută o rectificare bugetară, iar riscul este ca cei aproximativ 74 de mii de angajați din sistem să nu își poată lua salariile.

Iar Victor Ponta subliniază că numirea unui premier din partea PSD este unica soluție de bun simț în acest moment, pe considerente logice: social democrații au mandate mai multe în Parlament, mai ales de când echipa Ludovic Orban a părăsit „corabia”, iar PNL deja deține un președinte de țară.

Mă uit în ultimele zile uimit și iritat la negocierile pentru formarea Guvernului (ca toți românii – cu excepția, probabil, a Președintelui Iohannis, care nu pare nici una nici alta)! Ce le mai trebuie atâta timp?

Am fost primul care a spus că singura soluție pentru Criza actuală este un Guvern PSD – PNL (toți ipocriți s-au grăbit să mă critice că sunt nostalgic după USL – de parcă nu a fost atunci cea mai bună perioadă din punct de vedere economic și social pentru toți românii)!

Logic – PSD trebuie să numească Premierul (PNL are Președintele Țarii, au pierdut Alegerile de anul trecut, au guvernat dezastruos cu USR anul acesta și au jumătate ca număr de parlamentari).

Ce tot așteptați? Ce tot sustineți lucruri ilogice și aberante pe care nu le înțelege nimeni? Haideți să guvernați România – că nu mai rezistă Țara mult!”, scrie Ponta.

Articolul precedentCioloș, despre alianța PSD-PNL-UDMR: „Ridicol și iresponsabil acest spectacol”
Articolul următorPaul Stănescu, secretarul general al PSD: „Nu ne dorim Ministerul Justiţiei”