Sursa foto: g4media.ro

Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD) Paul Stănescu a menționat că în viitorul guvern, Ministerul Justiției și Finanțelor se vor împărți între cele două partide politice. De asemenea, social-democratul a mai spus că nu-și dorește portofoliul privind  Justiția.

„Nu ne dorim Ministerul Justiţiei, pentru că în guvernarea anterioară am avut o mare problemă cu Justiţia”, a afirmat Paul Stănescu, relatează g4media.ro. Mai mult, secretarul general PSD a mai afirmat că după nominalizarea premierului se vor discuta ministerele din Executiv. Fără îndoială, demnitarul a adăugat că MAI și MapN se vor împărți între liberali și social democrați.

„Restul este greu de discutat pentru că va fi în funcţie de cine va fi prim-ministru”, a mai semnalat Paul Stănescu.

Negocierile între PSD și PNL se apropie de final

Totodată, demnitarul a dat asigurări că PSD își dorește Ministerul Finanțelor. Mai mult, Stănescu a prezentat că dacă premierul va fi liberal, social-democrații vor avea cel puțin 10 ministere.

„Sunt doar ipoteze de lucru la această oră. (…)Nu ne dorim Ministerul Justiţiei, ne dorim Ministerul Finanţelor, pentru că în guvernarea anterioară am avut o mare problemă cu Justiţia. Am greşit mult”, a mai precizat Paul Stănescu.

Cu toate acestea, demnitarul a anunțat că Sorin Grindeanu, premier pe vremea adoptării OUG 13, se va regăsi în viitorul guvern PSD-PNL-UDMR. Negocierile politice continuă de mai bine de 40 de zile, iar criza politică se adâncește pe zi ce trece.

Liderul USR Dacian Cioloș, a semnalat că „triada” PNL-PSD-UDMR își urmărește propriile interese. Mai mult, el îl face vinovat pe Iohannis pentru situația actuală, „iresponsabil și toxic”. „Ne învârtim deja de aproape trei luni în jurul aceleiași cozi. Și o facem în timp ce ne-au murit cam tot atâția semeni ca într-un război”, a afirmat Dacian Cioloș.

Contrar celor afirmate , Marcel Ciolacu e de părere că până săptămâna viitoare, România va avea guvern. Mai mult, el a menționat că PSD are deja propunerea de premier, în persoana sa, dar decizia finală va fi luată după o altă tură de negocieri. „Lumea nu mai are răbdare și asta trebuie să facem. Toți președinții care reprezintă această coaliție sunt de acord. Trebuie să avem un guvern”, a declarat liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu.

Ciolacu: „Săptămâna viitoare, România va avea un guvern al României”

Articolul precedentPonta crede că doar PSD poate da premierul: „Nu mai rezistă Țara mult”
Articolul următorTánczos Barna, despre „rabla pentru electrocasnice”: „Se vor coborî clasele energetice”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.