Ministrul interimar al Mediului, Tánczos Barna, a menționat că din decembrie se redeschide programul „rabla pentru electrocasnice”. De asemenea, el a afirmat că s-au produs unele modificări pentru ediția din această iarnă. Tánczos a anunțat că au fost modificate clasele energetice la unele articole deoarece „erau prea restrictive”.

Mai exact, conform vechii prevederi, se oferea 400 de lei pentru televizoare cu eficiență energetică cel puțin A. Conform modificărilor, la articolul 5 alineatul 1, clasa energetică pentru televizoare va fi acum G, iar valoarea voucherului tot 400 de lei . „Am schimbat clasa energetică la câteva articole pentru a deschide programul pentru mai multe produse pentru că au fost prea restrictive anumite categorii”, a adăugat ministrul interimar al Mediului, relatează Digi24.ro.

Programul „rabla pentru electrocasnice”, ediția a II-a

Tánczos Barna a anunțat că înscrierile pentru program încep peste o săptămână, oferind asigurări că platforma a fost testată și nu va întâmpina probleme. Reamintim că la debutul primei ediții, platforma nu a funcționat, „fiind un eșec total”.

Totodată, ministrul a mai semnalat că va fi păstrată aceeași structură și schemă de lansare a programului. Altfel spus, va exista o perioadă de înscriere, după care vor fi scoase grupurile de aparate așa cum s-a procedat și în ediția precedentă. Ediția a II a din această iarnă are un buget de 35 de milioane de lei. Bani rămași din bugetul total de 75 de milioane de lei.

Reamintim că una dintre modificările aduse la program este că voucherele sunt nominale și netransmisibile și nu pot fi utilizate decât de persoana căreia i-au fost emise, în urma înscrierii în aplicația informatică.

Valoarea voucherelor pentru „Rabla pentru electrocasnice” variază între 200 și 500 de lei. Anul acesta au fost generate aproximativ 199 de mii de vouchere, dintre care au fost utilizate 110 mii.

Persoanele vor putea folosi voucherele pentru a achiziționa frigidere, mașini de spălat, tablete și laptopuri. Condiția este să predea la schimb aparatele similare vechi.

Ministrul Mediului a precizat că există o serie de criterii de eligibilitate și toate condițiile privind desfășurarea acestui program pot fi citite în Ghidul de finanțare a acestui program.

Citește aici ghidul de finanțare „rabla pentru electrocasnice”

„Rabla pentru electrocasnice”, ediția de Sărbători

Articolul precedentPaul Stănescu, secretarul general al PSD: „Nu ne dorim Ministerul Justiţiei”
Articolul următorBiroul Executiv al PNL se reuneşte în şedinţă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.