O nouă ediție, de Sărbători, a programului „Rabla pentru electrocasnice” a fost anunțată astăzi de ministrul interimar al Mediului, Tanczos Barna, voucherele urmând să fie disponibile la finalul lunii noiembrie. Potrivit acestuia, pentru cea de-a doua sesiune a programului sunt alocate 34 de milioane de lei, suma fiind rămasă de la ediția de la începutul anului.

„Toate programele în acest an au fost de succes, derulate în mod corespunzător. Aici aş menţiona cel mai important program pe care l-am derulat – Programul Rabla pentru electrocasnice, un program care continuă anul acesta cu o nouă sesiune, de sărbători, în luna decembrie. Din fondul din care ne-au rămas la dispoziţie 34 milioane de lei, din cele 75 de milioane alocate iniţial, vom finanţa noua sesiune, practic în acelaşi condiţii de înscriere, de creare a conturilor pentru persoanele care nu au participat în prima sesiune şi de bifare a acelor aparate electrocasnice care reprezintă interes pentru beneficiari”, a declarat Tanczos Barna în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a precizat că programul va fi lansat, probabil, în ultima săptămână din noiembrie, pentru ca în cursul lunii decembrie voucherele să poată să fie valorificate la magazinele de specialitate.

De asemenea, o altă precizare importantă, cu privire la modificările față de ediția precedentă a programului, este legată de clasa energetică a televizoarelor, care va fi la alt nivel deoarece acesta a fost unul ridicat şi au fost puţine modele care să se încadreze.

Vouchere de la 200 la 500 de lei

Potrivit Administrației pentru Fondul de Mediu, la ediția de la începutul anului, valoarea voucherelor a fost următoarea, în funcție de echipamentele incluse în program:

400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasa energetică C;

 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D;

400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat, portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;

400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E;

 400 lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică E;

400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;

200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;

500 de lei pentru laptopuri și 300 de lei pentru tablete.

Totodată, reamintim faptul că voucherele sunt dotate cu un cod unic de identificare, în baza CNP, astfel că acestea nu se pot vinde, așa cum s-a întâmplat în precedenta sesiune a programului, cumpărătorii luându-și „țeapă”, neputând să le folosească.

Voucherele de la „Rabla pentru electrocasnice”, scoase la vânzare

Articolul precedentÎn Polonia, interzicerea dreptului la avort e egal cu o condamnare la moarte
Articolul următorMonica Berescu (USR): „România nu mai are timp de pierdut cu criza politică”