Monica Berescu (News.ro)

Deputatul Monica Berescu, membru al Biroului Politic Național al USR, a afirmat că partidul pe care îl reprezintă își dorește refacerea coaliției PNL – USR – UDMR, cu un nou premier, motivând că „România nu mai are timp de pierdut cu criza politică”, în care se află de mai bine de două luni.

Mai mult, aceasta consideră că un guvern majoritar, realizat prin refacerea coaliției de guvernare, este cea mai rapidă variantă de ieșire din criză.

„USR vrea refacerea coaliției PNL-USR-UDMR cu un nou prim-ministru pentru că România nu mai are timp de pierdut cu criza politică. Avem sute de oameni care mor zilnic de Covid. Prețurile la gaze și curent s-au dublat față de anul trecut. Avem nevoie rapid de un guvern cu o majoritate solidă în Parlament.

Și cea mai rapidă variantă este refacerea coaliției, pe structura guvernului învestit în decembrie 2020. Este cea mai rapidă variantă pentru a avea un guvern majoritar și a ieși din criză”, a scris Monica Berescu pe contul său de Facebook.

În opinia sa, liberalii au de ales între refacerea coaliției, ceea ce înseamnă, în fapt, continuarea reformelor, sau să se întoarcă la PSD, „adică la hoție și bani publici pentru baronii locali”.

Totodată, deputatul susține că președintele Klaus Iohannis și PNL au avut până acum două momente în care puteau să rezolve această criză: la desemnarea lui Dacian Cioloș, în 11 octombrie, și la desemnarea lui Nicolae Ciucă, în 21 octombrie. „De fiecare dată au ales să blocheze refacerea coaliției și să prelungească criza. Crearea unei majorități toxice, anti-reformiste va fi responsabilitatea lui Iohannis. Sperăm ca președintele și PNL să nu aleagă acest lucru”, a concluzionat deputatul USR.

De altfel, astăzi, la Parlament are loc întâlnirea dintre PNL și PSD. Surse din PSD au precizat că social-democraţii vor avea pretenţia la câteva ministere importante, precum Internele şi Finanţele Publice, iar la „schimb” să accepte ca PNL să dea premierul, asta deși oficial au anunțat că vor avea o propunere de prim-ministru la consultările de la Palatul Cotroceni.

Dacian Cioloș, despre propunerea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier: „Asta e o glumă”

Articolul precedent„Rabla pentru electrocasnice”, ediția de Sărbători
Articolul următorUPDATE – Eco Sud SA a jefuit bucureștenii prin tarifele la gunoi. Document