Cseke Attila (captură video Digi24)

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a anunțat că nu are bani să plătească salariile medicilor în luna decembrie. De asemenea, demnitarul a declarat că cea mai bună soluție pentru rezolvarea acestei probleme e rectificarea bugetară, după formarea unui nou Executiv.

Ministrul a spus că sunt 74 de mii de angajați în sistem care trebuie să primească salarii de la Ministerul Sănătății.

„Pentru luna decembrie, care înseamnă salariu pentru munca desfășurată în luna noiembrie, nu avem asigurată această sumă. Soluțiile pot fi găsite. Resurse am înțeles de la Ministerul de Finanțe că există. Trebuie găsită soluția legală, juridică, prin care acest lucru se poate rezolva”, a indicat Cseke Attila, la Digi24.

România nu are guvern de 43 de zile

Fără îndoială, Cseke Attila a menționat că până la finalul lunii noiembrie trebuie găsită o soluție, altfel medicii nu vor putea fi plătiți. Mai mult decât atât, ministrul interimar a spus că această problemă a fost semnalată din timp. „Am semnalat această problemă. Trebuie să fim preventivi și să nu ajungem în această situație”, a mai spus Cseke Attila.

Conform spuselor ministrului, cei care riscă să rămână fără bani în decembrie sunt angajații de la unitățile de primiri urgențe, angajații DSP-urilor, „medici, asistenți care duc greul în lupta cu pandemia”. Ministrul interimar al Sănătății a dat asigurări că se lucrează la găsirea unei soluții cât mai rapide pentru rezolvarea acestei probleme. „Cea mai ușoară soluție este, după momentul formării Guvernului, printr-o rectificare bugetară”, a afirmat Cseke Attila.

În egală măsură, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a tras un semnal de alarmă și a anunțat că e nevoie de formarea unui guvern rapid pentru ca medicii să-și primească salariile. Mai mult, demnitarul a spus că PSD și PNL trebuie să ajungă la un consens. „Sper că săptămâna următoare se va întâmpla. Avem lucrurile despre care am vorbit și nevoia de rectificare”, a declarat Hunor pentru B1Tv.

Președintele UMDR  a amintiti că prelungirea crizei politice reprezintă un dezastru pentru 74 de mii de persoane ce lucrează pentru Ministerul Sănătății.

 „Cei de la UPU, medicii rezidenți, cei de la DSP-uri. Cei care sunt plătiți de la minister. (…) Au zis că se poate face aceată modificare. Prin amendament la rectificarea trecută, în Parlament”,  a concluzionat liderul UDMR.

Kelemen Hunor spune că este nevoie urgentă de formarea unui guvern

Articolul precedentRomânia, vizitată de un comisar european, în contextul ratei mici de vaccinare: „O barieră în calea redresării depline”
Articolul următorCioloș, despre alianța PSD-PNL-UDMR: „Ridicol și iresponsabil acest spectacol”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.