Kelemen Hunor

Liderul Uniunii Democratice Maghiare din România (UDMR) Kelemen Hunor, a anunțat că medicii riscă să nu își primească salariile dacă nu se formează de urgență un guvern. Mai mult, liderul maghiarilor a precizat că s-a amânat destul formarea unui Executiv, iar partidele politice trebuie să ajungă la un consens. „Sper că săptămâna următoare se va întâmpla. Avem lucrurile despre care am vorbit și nevoia de rectificare”, a declarat Hunor pentru B1Tv.

Demnitarul a amintit că 74 de mii persoane riscă să nu primească salariu dacă nu se face rectificarea. „Cei de la UPU, medicii rezidenți, cei de la DSP-uri. Cei care sunt plătiți de la minister. (…) Au zis că se poate face aceată modificare și prin amendament la rectificarea trecută, în Parlament”,  a mai adăugat liderul UDMR.

Kelemen Hunor: „Mai puţine orgolii, un ego un pic mai mic”

Liderul UMDR e de părere că e nevoie de înțelegere și compromis pentru formarea unui nou guvern. Totodată, Hunor recomandă liderilor de la PSD și PNL să se accepte unul pe celălalt. În special dacă se merge pe varianta unei rotații de premieri.

„Eu pot să lucrez şi cu Florin Cîţu, şi cu Marcel Ciolacu. Pot să lucrez cu cine vine din partidul cu care sunt în coaliţie. Dar nu e treaba mea să impun sau să exclud pe unii şi să includ pe alţii”, a mai precizat Kelemen Hunor, relatează g4media.ro

Demnitarul a mai amintit că viitorul premier ar trebui să fie președintele partidului din care face parte. Întrebat dacă la consultările cu Klaus Iohannis va fi prezentat un singur nume, Kelemen Hunor a precizat că ar fi „de râsul lumii” să se prezinte cu 3 propuneri. „Acum trebuie să meargă partidele cu soluţia gândită, stabilită, decisă, la preşedinte. Vom vedea. Nu vreau să fac prognoze meteo în politică”, e de părere președintele UDMR.

Fostul vicepremier din Guvernul Cîțu, Dan Barna, consideră că alianța dintre PSD și PNL va eșua. El crede că există o șansă pentru refacerea coaliției de guvernare USR-PNL-UDMR, chiar dacă Dacian Cioloș a precizat clar că partidul intră în opoziție.

Barna: „Există posibilitatea revenirii USR la guvernare”

Articolul precedentMircea Badea: taxarea bogaţilor reprezintă un act total greşit
Articolul următorCinci persoane reținute în dosarul vaccinărilor fictive anchetate de DNA Oradea
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.