foto: MainNews

Ziua și scandalul în Consiliul Superior al Magistraturii(CSM). Judecătorii „grei”, cu funcții înalte, s-au făcut de râsul curcilor și justițiabilii au devenit din ce în ce mai sceptici cu privire la corectitudinea lor.

Startul îl dă chiar Bogdan Mateescu, președintele CSM. Acesta a făcut parte dintr-un complet de cercetare disciplinară, zilele trecute, deși ar fi trebuit să se abțină conform Codului de Procedură Civilă. Mai exact, judecătorii Ileana și Petronel Alexandru împreună cu Neluța Tudorache sunt cercetați disciplinar cu privire la anumite aspecte care ar fi adus atingere Justiției. Înainte de dosarul celor trei magistrați, Bogdan Mateescu, George Șerban și un inspector judiciar au fost reclamați la Inspecția Judiciară. Or, din acest motiv, Mateescu ar fi trebuit să dea dovadă măcar de „eleganță”, dacă legea îi este străină.

Tragi-comedie la CSM. O judecătoare, amenințată cu amenda, dacă se mai duce la toaletă

Furia judecătorului Mateescu a dat „pe afară”, joi, 16 septembrie, când a amenințat-o pe Ileana Alexandru cu amenda, dacă se mai duce la toaletă. Pe parcursul celor cinci ore de judecată disciplinară, judecătoarea Ileana Alexandru a fost nevoită să meargă de două ori la toaletă. O nevoie fiziologică(…) a devenit motiv de amendă?!

Presiuni la televiziuni. Cum a fost retras un material de la difuzare

În cursul zilei de astăzi, 18 septembrie, la România TV(RTV) ar fi urmat să fie difuzat un material despre acest subiect. Numai că, imediat cum a fost anunțat pe burtieră, au și curs telefoanele din partea CSM pentru a fi scos de la difuzare. Sursele noastre sunt extrem de autorizate, așa că știm fiecare pas al președintelui CSM, mai ales când vine vorba despre exprimarea publică.

Cum îi place lui Mateescu: „ cu stimă și deosebită considerație”. Foto

Ziarul de investigații a relatat amplu despre acest scandal de la CSM, în repetate rânduri. Seria articolelor o puteți citi aici.

Ceea ce este absolut ridicol este formularea din adresa fostei președinte a Tribunalului Călărași(foto)„ Cu stimă și deosebită considerație”, o formulare tautologică, rușinoasă pentru un magistrat de carieră. Ne amintește de expresiile personajelor din Caragiale. Menționăm că adresa respectivă a fost trimisă șefului CSM în perioada în care aceasta nici măcar nu mai era judecător. Deci, sunt suspiciuni de fals în înscrisuri oficiale. Cornelia Iordache este una dintre persoanele-cheie care ar fi condus la fabricarea unor dosare de cercetare disciplinară a judecătorilor din Călărași, menționează sursele noastre.

Articolul precedentExclusiv. Șefa Casei de Cultură din Câmpia Turzii, implicată într-o escrocherie de zile mari. De ce tac organele de anchetă
Articolul următorConcurs cu dedicație pentru angajarea directorului clubului de handbal al CJ Prahova
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”