Prima ședință din acest an a Consiliului Superior al Magistraturii a fost una cu scântei și vești proaste pentru doi magistrați. Ieri, Secţia pentru judecători a CSM s-a întrunit pentru a lua o decizie în legătură cu doi judecători cercetați în dosare penale, iar patru dintre membrii acestui for au decis că magistrații nu mai au ce căuta pentru o perioadă în sistem.

Nu a fost unanimitate, dar a fost majoritate la vot, doar doi membri ai Secției pentru judecători din cadrul CSM fiind de părere că nu se impune suspendarea colegilor anchetați. Hotărârile au fost identice: „Suspendarea din funcţie a judecătorului B.B.I.C, de la Judecătoria R., începând cu data
de 06.01.2020, în temeiul art. 62 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 303/2004…

Suspendarea din funcţie a judecătorului P.D.M., de la Judecătoria R, începând cu data de 06.01.2020, în temeiul art. 62 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 303/2004”.

Actul normativ la care se face referire prevede că „judecătorul sau procurorul este suspendat din funcție …a) când a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva sa prin ordonanță sau rechizitoriu”.

Articolul precedentPSD și PNL se „duelează” în contestații la CCR și postări pe Facebook. Totul, de la banii… românilor
Articolul următorRobert Negoiță spune că ar putea reveni în PSD, cu câteva condiții. „Actuala conducere a partidului trebuie să-și asume și să își ceară scuze public pentru modul în care a fost condusă România de către PSD în ultimii ani”