Prima ședință din acest an a Consiliului Superior al Magistraturii a fost una cu scântei și vești proaste pentru doi magistrați. Ieri, Secţia pentru judecători a CSM s-a întrunit pentru a lua o decizie în legătură cu doi judecători cercetați în dosare penale, iar patru dintre membrii acestui for au decis că magistrații nu mai au ce căuta pentru o perioadă în sistem.

Nu a fost unanimitate, dar a fost majoritate la vot, doar doi membri ai Secției pentru judecători din cadrul CSM fiind de părere că nu se impune suspendarea colegilor anchetați. Hotărârile au fost identice: „Suspendarea din funcţie a judecătorului B.B.I.C, de la Judecătoria R., începând cu data
de 06.01.2020, în temeiul art. 62 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 303/2004…

Suspendarea din funcţie a judecătorului P.D.M., de la Judecătoria R, începând cu data de 06.01.2020, în temeiul art. 62 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 303/2004”.

Actul normativ la care se face referire prevede că „judecătorul sau procurorul este suspendat din funcție …a) când a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva sa prin ordonanță sau rechizitoriu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.