PSD și PNL se „duelează” în contestații la CCR și postări pe Facebook. Totul, de la banii… românilor

Nici nu a început bine anul, că PNL și PSD își ascut armele pentru luptele ce vor veni. Prima etapă, excepțiile de neconstituționalitate, ambele partide acuzându-se reciproc că pun în prim plan interesele politice, în dauna românilor. În urmă cu puțin timp, Marcel Ciolacu – interimarul PSD, s-a citat pe sine însuși într-o postare pe Facebook, referitor la faptul că PNL una zice, alta face.

S-au jurat că nu taie salarii, dar exact asta fac!

PNL este incapabil să guverneze și contestă la CCR chiar și proiectul votat – tot de ei! – cu câteva săptămâni înainte. După tăierile de la profesori, acum iau la rând toate categoriile.

Pe 1 ianuarie, câteva mii de români așteptau să li se facă dreptate și să le crească salariile conform unui proiect al PSD pe care toți liberalii, inclusiv șapte actuali miniștri, l-au votat în decembrie 2019 (personalul din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Biblioteca Națională a României, Biblioteca Academiei Române etc).

De Revelion, PNL și-a dat seama că nu mai vrea să crească salariile acestor oameni și a contestat pe ascuns legea la CCR. Pură ticăloșie!

De aici și insistența cu anticipatele: să nu mărească NICI pensiile de la 1 septembrie!”, se arată în postarea lui Ciolacu.

Pe de altă parte, tot azi, vicepremierul Raluca Turcan a arătat cu degetul înspre PSD tot pe tema excepțiilor trimise la Curtea Constituțională. Turcan a anunțat că avem buget pe 2020, însă „cealaltă lege vizată de angajarea răspunderii, respectiv legea de modificare a OUG 114, nu s-a aflat azi pe masa Președintelui pentru promulgare. PSD a contestat-o la Curtea Constituțională”.

Acest joc inconștient al celor de la PSD reprezintă o amenințare pentru stabilitatea țării doar pentru ca ei să-și păstreze creșterea propriilor indemnizații de demnitari sau cumulul pensiei cu salariul la stat. Presiunea pe buget nu pare să-i intereseze. Singura soluție pentru a evita aruncarea în aer a bugetului este Ordonanța de Urgență pe care am aprobat-o azi și care prevede:

Înghețarea indemnizațiilor demnitarilor la nivelul lunii decembrie 2019;
• Suspendarea pensiilor speciale pentru aleșii locali;
• Înghețarea costurilor la energie electrică și gaze naturale;
• Păstrarea cuantumului sporurilor la nivelul lunii decembrie 2019;
• Salvarea Pilonului II de pensie;
• Menținerea punctului de amendă la nivelul anului 2019;
• Interzicerea detaşărilor din sistemul privat către instituţii publice;
• Desființarea Fondului Național de Investiții pentru a stopa sifonarea banilor publici;
• Eliminarea taxei pe activele bancare.

Românii nu trebuie să fie victime ale iresponsabilității PSD. Guvernul PNL urmărește bunăstarea României!”, asigura Raluca Turcan.