Nici nu a început bine anul, că PNL și PSD își ascut armele pentru luptele ce vor veni. Prima etapă, excepțiile de neconstituționalitate, ambele partide acuzându-se reciproc că pun în prim plan interesele politice, în dauna românilor. În urmă cu puțin timp, Marcel Ciolacu – interimarul PSD, s-a citat pe sine însuși într-o postare pe Facebook, referitor la faptul că PNL una zice, alta face.

S-au jurat că nu taie salarii, dar exact asta fac!

PNL este incapabil să guverneze și contestă la CCR chiar și proiectul votat – tot de ei! – cu câteva săptămâni înainte. După tăierile de la profesori, acum iau la rând toate categoriile.

Pe 1 ianuarie, câteva mii de români așteptau să li se facă dreptate și să le crească salariile conform unui proiect al PSD pe care toți liberalii, inclusiv șapte actuali miniștri, l-au votat în decembrie 2019 (personalul din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Biblioteca Națională a României, Biblioteca Academiei Române etc).

De Revelion, PNL și-a dat seama că nu mai vrea să crească salariile acestor oameni și a contestat pe ascuns legea la CCR. Pură ticăloșie!

De aici și insistența cu anticipatele: să nu mărească NICI pensiile de la 1 septembrie!”, se arată în postarea lui Ciolacu.

Pe de altă parte, tot azi, vicepremierul Raluca Turcan a arătat cu degetul înspre PSD tot pe tema excepțiilor trimise la Curtea Constituțională. Turcan a anunțat că avem buget pe 2020, însă „cealaltă lege vizată de angajarea răspunderii, respectiv legea de modificare a OUG 114, nu s-a aflat azi pe masa Președintelui pentru promulgare. PSD a contestat-o la Curtea Constituțională”.

Acest joc inconștient al celor de la PSD reprezintă o amenințare pentru stabilitatea țării doar pentru ca ei să-și păstreze creșterea propriilor indemnizații de demnitari sau cumulul pensiei cu salariul la stat. Presiunea pe buget nu pare să-i intereseze. Singura soluție pentru a evita aruncarea în aer a bugetului este Ordonanța de Urgență pe care am aprobat-o azi și care prevede:

Înghețarea indemnizațiilor demnitarilor la nivelul lunii decembrie 2019;
• Suspendarea pensiilor speciale pentru aleșii locali;
• Înghețarea costurilor la energie electrică și gaze naturale;
• Păstrarea cuantumului sporurilor la nivelul lunii decembrie 2019;
• Salvarea Pilonului II de pensie;
• Menținerea punctului de amendă la nivelul anului 2019;
• Interzicerea detaşărilor din sistemul privat către instituţii publice;
• Desființarea Fondului Național de Investiții pentru a stopa sifonarea banilor publici;
• Eliminarea taxei pe activele bancare.

Românii nu trebuie să fie victime ale iresponsabilității PSD. Guvernul PNL urmărește bunăstarea României!”, asigura Raluca Turcan.

Articolul precedentMinistrul Sănătății anunță măsurile de la Spitalul Floreasca după decesul femeii arse pe masa de operație. Liderul USR crede că Victor Costache a deschis ochii în urma celor semnalate de deputatul Emanuel Ungureanu
Articolul următorConsiliul Superior al Magistraturii a început în forță anul: doi judecători au fost suspendați din funcții