foto: Facebook Ana Sevan

Ziarul de Informații a intrat în posesia unor informații explozive. Soții Ana și Ioan Sevan din Câmpia Turzii sunt cercetați în mai multe dosare penale privind înșelăciunea în formă continuată. În fapt, asta am descoperit pe parcursul anchetei jurnalistice, când am pornit de la un singur caz de înșelăcune privind vânzarea unor apartamente.

Ana Sevan este directoarea Casei de Cultură din Câmpia Turzii, susținută de PNL. Are sechestru asiguratoriu pe 10 apartamente, zeci de mii de euro de plată ca despăgubiri, însă, ANAF nu a putut pune în executare nicio hotărâre judecătorească definitivă de condamnare, deoarece procurorii nici măcar n-au trimis dosarele în judecată.

Care este mecanismul de înselăciune reclamat. Este implicată șefa Casei de Cultură din Câmpia Turzii 

Primul caz în care cei Ana și Ioan Sevan figurează reclamați este în anchetă. Prachetul de pe lângă Judecătoria Câmpii Turzii nu a dorit să comunice stadiul acesteia, invocând protecția datelor cu caracter personal. Numai că, Ziarul de Investigații a explicat că aspectele reclamate vizează indirect și o persoană în funcție publică(Ana Sevan), iar interesul public este justificat.

De altfel, la prima solicitare a zin.ro, procurorii din Câmpia Turzii s-au făcut că nu „găsesc dosarul” în care figurează reclamată familia Sevan.

Care sunt acuzațiile. Cum a fost implicată firma condusă de Ana Sevan

Una dintre persoanele vătămate este Lucian Folta. În anul 2009 a încheiat contract cu Ioan Sevan, întrucât s-a prezentat dezvoltator imobiliar. Lucian Folta, dorind să achiziționeze un apartament în Câmpia Turzii a plătit suma de 35 000 de euro lui Sevan. Construcția nu este finalizată nici la acest moment, iar Folta a rămas perplex, când a văzut că imobilul nu i-a fost predat, ci vândut fără știința sa exact firmei în care Ana Sevan( soția lui Ioan Sevan) este asociat unic, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

Iată un fragment din plângerea penală formulată de Folta. Procurorii au dorit să inducă în eroare zin.ro. Interesul public este justificat

În cuprinsul plângerii penale, Lucian Folta atașează documente din care reiese în mod clar vânzarea imobilului pentru care a dat bani în avans către firma deținută de Ana Sevan.

Imobilul a fost vândut societății SEV STRUCTURI SRL în care asociat unic figurează Huiban Mihai, fratele Anei Sevan, iar administrator chiar Ana Sevan. Prin urmare, conform regulilor de solicitare a informațiilor de interes public în faza de urmărire penală, interesul public este justificat. Calitatea de director al Casei de Cultură Câmpia Turzii generează acest drept.

O altă familie înșelată. ANAF nu a executat nimic

Potrivit unui extras de carte funciară în care apar toate imobilele deținute de soții Sevan, familia Folta nu este singura păgubită în acest sens. Am identificat și familia Sopran(n.r. foto)

Soții Roxana și Safton Sopron au de recuperat de la familia Sevan suma de 30 000 de euro și peste 8000 de lei cheltuieli de executare. În acest caz s-a emis somație de plată, însă, ANAF Cluj ne-a transmis că nu s-a executat silit nimic. O asemenea măsură este dubioasă, când de regulă, micii contribuabili se trezesc cu conturile blocate chiar și pentru banala sumă de 1 leu.

O nouă metodă de ”anchetă”. Sechestru până la partaj, pentru evitarea executării silite

Din sursele noastre autorizate, familia Sevan este „păsuită” de organele de anchetă, tocmai pentru a avea timp să facă partajul bunurilor, astfel încât executarea silită să nu-i afecteze pe amândoi. Având în vedere că au plângeri penale formulate chiar și din 2018 și nu s-a făcut nimic în afara sechestrului pe bunuri, ne îndoim de imparțialitatea celor abilitați să-i verifice.

Sărăcie mare în acte. Cum se întrețin soții Sevan

Potrivit ultimei declarații de avere postată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate(ANI), soții Sevan ar trăi extrem de modest. Ana Sevan declară o casă moștenire și venituri în valoare de aproape 30 000 de lei anual. La rubrica soțului său, în dreptul venituri este trecut un venit de aproape 1162 de lei(anual înseamnă 13 944 de lei, iar Ioan Sevan se prezintă dezvoltator imobiliar. Cei doi conduc un Fiat Punto, cumpărat în 2020.

Până la postarea acestei informații, familia Sevan nu a putut fi contactată, însă, vom relua comunicarea cu aceasta, pentru un punct de vedere.

Articolul precedentLicențe de antrenor false sub sigla Federației de Fotbal din Moldova, folosite de români pentru a antrena în țări arabe!
Articolul următorȘeful judecătorilor din țară are o nouă preocupare: să amendeze o colegă (și) pentru că se duce la toaletă
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”