Protest
Protest. Sursa foto: /newsbv.ro

Un drum care face legătura între DN1 și poligonul NATO de la Cincu a stârnit nemulțumirea locuitorilor din satele Cincsor și Cincu, din județul Braşov, care au protestat față de starea proastă a drumului. După închiderea podului de la Voila, acest drum este singura varianta de acces către cele două sate. Localnicii sunt nemulțumiți și de faptul că lucrările de construcție a noului pod de peste Olt, de la Voila, sunt oprite din cauza lipsei unui aviz pozitiv de la Hidroelectrica, potrivit g4media.ro.

„Nu se mai poate așa. Acest drum este un dezastru. Își bat joc de noi“, spun oamenii

După închiderea podului de la Voila acum un an, traficul a fost deviat pe drumul spre barajul hidrocentralei până la Cincșor. Peste răul Olt urma să fie construit un pod nou dar lucrările au fost oprite din cauza lipsei unui aviz ce trebuia dat de Hidroelectrica. Podul trebuia construit de peste un an, dar acest lucru trebuia făcut după ce vechiul pod era demolat. În condițiile în care Ministerul Apărării a solicitat ca lucrările să fie urgentate, Consiliul Judeţean Braşov a atribuit contractul unei asocieri de firme, dar lucrările nu au început. Vechiul pod care este complet degradat, trebuie demolat în totalitate. Structura metalică a noului pod a fost adusă la noul amplasament, dar lucrările nu pot începe până când vechiul pod peste răul Olt nu este distrus.

Demolarea podului nu a primit aprobarea Hidroelectrica

Demolarea poate fi realizată doar prin implozie sau piconare, dar variantele nu au fost aprobate de către Hidroelectrica. ”E un pod făcut pentru trafic ușor şi, la 60 de tone, nimeni nu garantează că ar rezista”, spunea recent Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila. Mihai Pascu, director executiv Direcția drumuri județene și servicii publice de la Consiliul Județean Brașov explică faptul că pentru demolare lipsește avizul de la Hidroelectrica.”

Avizul de la Hidroelectrica presupune că nu avem voie să facem niciun fel de lucrare în albie, deci nu avem voie să afectăm deloc acel canal de fugă al barajului de care fac vorbire”, explică el.

Constructorul, nemulțumit că nu a primit banii

Constructorul angajat să construiască noul pod e nemulțumit, afirmând că toată structura metalică pentru podul nou a fost realizată încă de anul trecut și recepționată în apropierea șantierului, nefiind însă plătită. În timp ce sătenii sunt nemulțumiți de starea drumului, autoritățile comunei Voila spun că drumul urmează să fie asfaltat, pe data de 15 iulie fiind emisă autorizația de construcție. Potrivit administrației locale, în următoarele zile va fi semnat contractul de asfaltare cu constructorul, urmând să înceapă modernizarea drumului, banii fiind alocați atât din bugetul Primăriei Voila, cât și de la Consiliul Județean Brașov.

Elevii români s-au clasat pe locul 2 în lume la Olimpiada internațională de Fizică

Articolul precedentComplexul Energetic Oltenia a închis Termocentrala Ișalnița. Ponta: ”S-a decis demolarea totală a României, pas cu pas?
Articolul următorCiucă, despre elevii care au participat la Olimpiada Internațională de Fizică: ”Avem cea mai bună echipă din Europa și a doua la nivel mondial!”