Șoșoacă, trei luni „pe tușă”. Contestația acesteia a fost respinsă în plenul Senatului

Senatoarea Diana Șoșoacă nu va mai putea reprezenta Senatul timp de trei luni, de-acum încolo

Captură TV

Controversata senatoare Diana Șoșoacă nu mai poate, în mod oficial, să reprezinte Senatul timp de trei luni de-acum încolo. Cu toate că sancțiunea împotriva acesteia a fost aplicată în urmă cu câteva săptămâni, aceasta a contestat-o ulterior, iar în cursul zilei de ieri, plenul Senatului a decis respingerea contestației, informează G4Media.

Diana Șoșoacă stă trei luni „pe tușă”

E oficial: Diana Șoșoacă va sta trei luni pe tușă. Decizia a fost luată de plenul Senatului, cel care a decis că nemulțumirea senatoarei, formulată printr-o contestație, e nefondată. Constestația a primit aviz negativ din partea majorității senatorilor prezenți. Astfel, avertismentul scris rămâne valabil.

Șoșoacă, „fenomenul” care-l face pe Vadim să se răsucească în mormânt

În data de 26 aprilie, președintele Comisiei Juridice a Senatului, Iulia Scântei, îi reproșa Dianei Șoșoacă că nu ar fi respectat legile în vigoare, însă nici prevederile Regulamentului. În plus, s-ar fi remarcat prin „exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios, calomniator, la adresa unor membri ai Senatului, în cadrul şedinţelor de plen şi încălcarea solemnităţii şedinţelor de plen prin nerespectarea regulilor privitoare la luarea de cuvânt”.

Cum era de așteptat, senatoarea acuzată de „anarhie politică” a luat de urgență atitudine, încercând să întoarcă avertismentul din drum. Nu înainte de a se folosi de toate mijloacele media din dotare pentru a „a se plânge” susținătorilor acesteia de „persecuție”.

Diana Șoșoacă amenință Senatul cu CEDO

„Pe mine nu mă interesează această sancțiune pentru că nu mă afectează, însă am primit nenumărate telefoane din partea unor foști senatori, deputați, judecatori, din partea partidelor politice, inclusiv USR, să mă roage să fac această contestație întemeiată, deoarece este un precedent periculos pentru toată clasa politică. Este pentru prima dată în 31 de ani când i se întâmplă așa ceva unui senator”, declara, în data de 11 mai, Diana Șoșoacă, potrivit Antena 3.  

Așadar, acesteia îi mai rămâne o singură pârghie: contestația la CEDO, cea cu care a amenințat, la un moment dat.

Articolul precedentDragnea vrea să schimbe locul, poate așa schimbă și norocul. A cerut Curții de Apel strămutarea procesului de la Judecătoria Sectorului 5
Articolul următor„Invazie” de foști premieri la BNR: Viorica Dăncilă și Petre Roman îl vor consilia pe Isărescu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.