Vlad Popescu Piedone (Facebook)

Deputatul Vlad Popescu Piedone, afiliat grupului parlamentar PSD, susține testarea gratuită a populației, iar pentru ca acest lucru să fie posibil a distribuit petiția inițiată de Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (s-l), subliniind că testarea gratuită nu reprezintă o cheltuială, în plus, pentru statul român, dat fiind faptul că Uniunea Europeană a alocat deja acești banii.

„Viața românilor contează! Fiecare dintre noi trebuie să aibă acces la servicii medicale de calitate, să fie tratat de medici profesioniști. Dar dacă, de exemplu, ar exista o cale ca mare parte din românii care se află, acum, în spitale, infectați cu Covid-19 să nu fi luat acest virus?”, a scris Vlad Popescu Piedone pe contul său de Facebook, adăugând că există o cale prin care acest demers să fie luat în seamă.

„Având în vedere că Uniunea Europeană ne-a alocat 4.700.000 de Euro pentru testarea gratuită, cerem 2 teste gratuite pe săptămână pentru fiecare cetățean român. Pentru ca această petiție să fie luată în considerare avem nevoie de 5.000 de semnături în 20 de județe. Eu vă asigur că voi duce și pleda voința noastră în Parlament până la capăt”, se arată în descrierea petiției inițiate de Daniel Ionașcu.

Petiția poate fi consultată aici.

De altfel, comisia de sănătate a Camerei Deputaților a aprobat amendamentul PNL care prevede ca angajații de la stat și privat să beneficieze de câte 10 teste gratuite Covid pentru accesul la locul de muncă, dar numai pentru o perioadă de 30 de zile, la jumătatea perioadei de „grație” pe care o cereau social democrații.

Potrivit CNSU, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 15.920 de teste RT-PCR (8.941 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.979 la cerere) și 32.519 teste rapide antigenice, iar dintre acestea au fost confirmate  3.535 de noi cazuri de infectare Covid.

Amendamentul PNL privind testele gratuite a fost acceptat

Articolul precedentUSR: „Noua alianţă se grăbeşte să respingă proiectul împotriva mafiei pădurilor”
Articolul următorPercheziții la Bacău: mai mulți polițiști sunt suspectați de fapte de corupție