EVZ

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău desfășoară o amplă acțiune împreună cu polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție, după o sesizare la linia Call Center anticorupție a D.G.A. 0800.806.806 – privind încălcări ale legii.

Vizați sunt, potrivit unui comunicat al DGA, chiar polițiști, care, potrivit unor surse, opreau şoferi în trafic pentru diverse contravenţii şi le cereau bani pentru a nu-i amenda, sumele fiind cuprinse între 400 şi 500 de lei.

Direcția Generală Anticorupție arată că, până acum, există „suspiciuni privind săvârșirea, în cursul anului 2021, a unor infracțiuni de luare de mită de către șase agenți de poliție, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău – Poliția Orașului Dărmănești, în legătură cu aplicarea/neaplicarea sancțiunilor contravenționale pentru contravenții constatate la regimul rutier”.

De aici a și pornit ancheta, astăzi fiind derulate percheziții domiciliare în 5 locații, dintre care una la sediul unei instituții publice – cel mai probabil sediul în care se întâlneau polițiștii din Dărmănești. În același timp, sunt puse în executare 6 mandate de aducere, fiind ridicate înscrisuri.

Acțiunea se desfășoară în colaborare cu alte 4 servicii județene anticorupție – Vaslui, Iași, Covasna și Suceava, și cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, instanță în fața căreia vor fi de altfel prezentate și mai multe persoane suspecte de comiterea a fapte de corupție.

Articolul precedentVlad Popescu Piedone susține testarea gratuită
Articolul următorClinica Nera amendată cu 80.000 de lei