Clinica Nera amendată cu 80.000 de lei

Unitatea sanitară în care artistul Petrică Mîțu Stoian a încercat să se trateze nu respectă obiectul de activitate din autorizaţia de funcţionare

Clinica Nera a fost sancționată cu 80.000 de lei după controlul efectuat de Direcția de Sănătate Publică (DSP) a județului Caraș-Severin, relatează presa locală. Mai mult, „acordul şi consultul medicului pentru tratament hiperbaric sunt realizate online”, se arată în comunicatul de presă al DSP. Controlul a fost demarat în urma decesului lui Petrică Mîțu Stoian, caz care a fost preluat de către procurori, fiind deschis un dosar penal în această speță.

Potrivit Express de Banat, neregulile care au fost constatate în urma controlului, efectuat în două etape,  au fost legate de faptul că unitatea sanitară nu respectă obiectul de activitate din autorizaţia de funcţionare, iar Centrul de medicină hiperbară nu are nici structura şi nici personalul necesar.

„Deşi Clinica Nera funcţionează cu un medic specialist în specialitatea psihiatrie care deţine atestat de studii complementare în medicina hiperbară eliberat de Ministerul Sănătăţii, cinci asistenţi medicali, un medic primar de medicină de familie şi un medic cu specialitatea ORL, la ora şi data controlului (10.11.2021, ora 15.55), medicii nu erau prezenţi în unitate, deşi aceştia trebuia să se afle acolo, conform orarului afişat, între orele 13 şi 18. Trebuie menţionat că, la nivelul Clinicii Nera, acordul şi consultul medicului pentru tratament hiperbaric sunt realizate online iar supravegherea pe perioada terapiei se face de către medici cu care unitatea a încheiat contracte de prestări servicii. Şedinţa durează 70 de minute, incluzând compresia şi decompresia”, este una dintre concluziile DSP Caraş-Severin, transmise prin intermediul unui comunicat de presă.

În urma acestui control au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 80.000 de lei: 30.000 de lei pentru nerespectarea de către personalul unității a protocoalelor și procedurilor medicale, 40.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizația sanitară de funcționare și 10.000 de lei pentru nepăstrarea probelor de alimente, conform legislației în vigoare. Totodată au fost acordate măsuri și termene de remediere a deficiențelor, pe loc sau într-un termen dat, iar la expirarea acestor termene se vor efectua noi controale.

Procurorii au deschis dosar penal în cazul morţii interpretului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian

Articolul precedentPercheziții la Bacău: mai mulți polițiști sunt suspectați de fapte de corupție
Articolul următorLiber la jaf, liber la drujbe şi liber la exportul ilegal de lemn