Sursa: Facebook

Procurorii au anunțat că a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă în urma decesului interpretului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian.

Interpretul a murit, sâmbătă seară, la Spitalul din Reșița, unde fusese internat, ancheta fiind în acest moment coordonată de procurorii din aceeași localitate.

Se pare că există ceva suspiciuni, dat fiind că artistul se afla în recuperarea post-Covid, în urma sechelelor cu care a rămas după îmbolnăvire. Momentan, se știe doar că în cazul interpretului exista „sindromul long Covid”, în care pacienții suferă diferite afecțiuni destul de severe. De aici mai departe, urmează a se stabili ce s-a întâmplat după ancheta demarată de procurori.

Vă informăm că la data de 8.11.2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, a fost înregistrat dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracțiunea de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 C.p.

În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secției de terapie intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Reșița.

Precizăm că activitățile investigative specifice fazei de urmărire penală, ca prima faza a procesului penal, se desfășoară conform prevederilor legale din Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, orice persoană cercetată în această fază a procesului penal beneficiind de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri de condamnare definitive, în condițiile legii”, se arată într-un comunicat oficial.

Articolul precedentViolența nu e o soluție, dar e din ce în ce mai folosită
Articolul următorGheorghe Falcă, despre un guvern PNL-PSD: ,,Trebuie să iei răul cel mai mic”