foto cu caracter ilustraticv: pixabay

Companiile private și persoanele fizice au început să arate mai mult interes pentru panourile fotovoltaice. Reprezentanții Asociației Fondului pentru Mediu(AFM) susțin că s-au dublat cererile pentru obținerea unui sprijin financiar de la stat în acest sens. Este vorba despre programul „Casa Verde”, prin care statul alocă suma maximă de 20 000 de lei, potrivit informațiilor postate pe site-ul oficial. Pentru a intra în acest program, cei interesați trebuie să prezinte o evalaure a casei în care urmează să monteze panourile fotovoltaice, pentru a se stabili necesarul acestora. De asemenea, trebuie să prezinte documentele de identitate și extrasul de carte funciară, pentru a dovedi că sunt propietarii imobilului respectiv. Însă, evaluarea pentru stabilirea necesarului de panouri fotovoltaice se face doar prin firmele autorizate de AFM.

În derularea procesului de analiză a cererilor de finanțare depuse de persoanele fizice în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice, AFM poate solicita remedieri/clarificări pentru documentația depusă. În acest sens, vă rugăm să verificați zilnic, prin conturile de utilizatori, notificările trimise de AFM prin intermediul aplicației informatice și e-mail”, precizeză oficialii AFM.

Panourile fotovoltaice, o măsură și pentru protecția Mediului

Surse autorizate din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului(APM) Călărași ne-au menționat că, inițial, oamenii interesați de Programul Verde, s-au deplasat direct la sediul acestei instituții pentru a cere banii necesari montării panourilor fotovoltaice. Ulterior, au fost îndrumați pas cu pas.

„Într-un fel, ne-am bucurat pentru că sunt interesați. Pe lângă independență energetică, vorbim și despre Protecția Mediului. Trebuie să ne gândim și la energia inepuizabilă”, spun reprezentanții APM Călărași.

Panourile fotovoltaice se bazează pe transformarea radiației solare în căldură si utilizarea acesteia pentru încălzirea apei. Apa caldă obținută poate fi folosită ca atare, sub forma de apă calda menajeră sau ca agent termic primar pentru prepararea apei calde menajere într-un acumulator. Se poate utiliza si ca agent termic pentru încălzire. Astfel, radiatia solară este absorbită de scoarța terestră și transformată în caldură, potrivit specialiștilor consultați de zin.ro.

Articolul precedentUn post TV a cumpărat un tablou pictat de Hitler, iar publicul va decide dacă lucrarea va fi sau nu distrusă
Articolul următorDeclic: ”Pe când era primar în Sibiu, Klaus Iohannis a primit, gratuit, ultimele modele de BMW-uri”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”