Foto: Facebook/Declic
Foto: Facebook/Declic

Declic a lansat o nouă petiție, cerând ajutorul procurorului-șef al Parchetului European, Laura Codruţa Kövesi.

Inițiatorii petiției au precizat că este nevoie urgentă de investigații cu privire la modul în care s-a desfășurat licitația prin care Poliția va cumpăra 600 de mașini BMW 320 iX de la dealerul Automobile Bavaria.

Declic: ”Există suspiciunea că licitația a fost dată cu dedicație firmei lui Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis. Doar o anchetă imparțială poate stabili dacă licitația a fost trucată”

Membrii Declic au explicat că firma prietenului președintelui, Automobile Bavaria, va primi prin contract 98 de milioane de lei fără TVA. Jumătate din banii cu care Poliția va onora contractul sunt europeni (din programul POIM).

La licitație s-a prezentat o singură firmă. Specificațiile din caietul de sarcini arată ca și cum ar fi scrise doar pentru mașini BMW, motiv pentru care licitația pare că a fost aranjată. Contractul nu a fost încă onorat. De aceea, investigația ar trebui să înceapă cât mai repede”, se arată în textul petiției.

Foto: Facebook/Declic

”Vrem să aflăm de ce Poliția cumpără mașini scumpe prin licitații suspecte în timp ce restul cetățenilor trebuie să strângă cureaua”. Petiția poate fi semnată aici

Ne întrebăm cum se explică faptul că, la trei zile de la încheierea licitației, miniștrii PNL s-au întâlnit cu patronul Automobile Bavaria, Michael Schmidt, la un eveniment public organizat de acesta. Printre participanții liberali s-au numărat premierul Nicolae Ciucă și ministrul de Interne, Lucian Bode. De la eveniment nu a lipsit nici președintele Klaus Iohannis”, transmite Declic.

Articolul precedentRomânii se reorientează: aleg panourile fotovoltaice, pentru a fi independenți energetic
Articolul următorEugen Tomac: ”Pensiile trebuie mărite cu 25%. Românii merită o viața decentă”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time