Sursă foto: Facebook/Eugen Tomac
Sursă foto: Facebook/Eugen Tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac (PMP) a reacționat pe subiectul majorării pensiilor, acuzând că actualul guvern susține că pensiile nu pot fi mărite decât cu 6% sau maximum 10%.

Acest prag ar fi, conform celor din PSD și PNL, stabilit de Uniunea Europeană.

Eugen Tomac: ”Fals! Nu există niciun impediment în calea măririi pensiilor. Acestea trebuie, prin lege, indexate cu inflația”

PSD și PNL nu vor să mărească pensiile. Bani sunt, ne-am împrumutat în primele zece luni ale anului cu 11 miliarde de euro. Unde sunt banii? Românii merită o viața decentă, iar persoanele în vârstă au nevoie de protecție”, se arată în textul distribuit astăzi, 17 octombrie, pe contul de Facebook.

Președintele PMP propune ca soluție impozitarea pensiilor speciale

Una dintre soluțiile propuse de Europarlamentarul Eugen Tomac a fi impozitarea pensiilor speciale. Prin urmare, românii ar urma să primească pensii mai mari, pentru a face față noului val de scumpiri.

E simplu. Impozităm pensiile speciale și mărim pensiile cu 25% pentru milioane de români care au nevoie de un venit mai mare pentru a face față valului de scumpiri fără precedent. De la 1 ianuarie 2023, pensiile trebuie mărite cu 25%!”, a transmis Eugen Tomac.

Ministrul Muncii: ”Trebuie să avem un echilibru”

Și ministrul Muncii a abordat subiectul majorării pensiilor, explicând că, de la 1 ianuarie, pensionarii vor primi mai mulți bani.

Noi, PSD, când ne-am făcut calculele și am făcut acele propuneri de pus pe masa coaliției, am luat în calcul cifrele oficiale care sunt pe diferite site-uri de specialitate”, a declarat Marius Budăi.

Articolul precedentDeclic: ”Pe când era primar în Sibiu, Klaus Iohannis a primit, gratuit, ultimele modele de BMW-uri”
Articolul următorMaia Sandu pune bazele cooperării cu Georgia: ”Moldovenii și georgienii au aspirații europene clare”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time