Marcel Boloș (sursa: Facebook)
Peste 10.000 de carduri pe care românii primeau vouchere sociale au fost deja blocate, din cauza tentativelor de fraudă, a anunțat ministrul Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.
 Persoanele care au primit vouchere sociale au rămas fără ajutor din partea statului, după prima tranșă, deoarece le-au folosit în mod necorespunzător. Astfel, unele persoane au vrut să le vândă cu un preţ mai mic decât valoarea încărcată de stat, în timp ce alte persoane au vrut să cumpere produse care nu erau pe lista celor permise, respectiv alcool sau tutun.

Peste 10.000 de carduri nu mai pot fi utilizate

„Peste 10.000 de carduri sunt în momentul de față sunt blocate fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere. Este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele”, a precizat Marcel Boloș.
Din cele peste 2,5 milioane de beneficiari care au primit sau vor primi tichete sociale, se află pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene: Vânzarea voucherelor alimentare se pedepsește conform legii

Articolul precedentRomânii care nu au asigurare medicală ar putea fi consultați gratuit de către medicii de familie
Articolul următorConsumul de apă va fi restricționat anul viitor în unele state din SUA, pentru protejarea fluviului Colorado