Voucher alimentar
Voucher alimentar. Sursa foto: adevarul.ro


Vânzarea tichetelor sociale este interzisă și se pedepsește conform legii, a anunțat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, potrivit gandul.ro.

Cazurile în care utilizarea cardurilor sociale se pedepsește conform legii

Ministerul mai precizează că este interzisă utilizarea de către beneficiari a cardurilor sociale în alt scop decât achiziționarea de produse alimentare și mese calde, solicitarea de către beneficiari sau furnizarea de numerar în schimbul tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde sau pentru fracțiuni din acestea. „Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate”, a comunicat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Voucherele alimentare au valoarea de 250 de lei și se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, banii fiind valabili 12 luni de la data încărcării lor

Dacă tranșa de bani IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023. Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile și un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme.

 Doar în cazuri excepționale, dacă beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, el poate încredința tichetele unei persoane apropiate, doar împreună cu actul de identitate.

Miercuri începe distribuirea tichetelor sociale

Articolul precedent Seceta a făcut ravagii în Italia: Cel mai mare lac a secat
Articolul următorGreenpeace, despre secarea fluviului Rin: ”Clima își iese din echilibrul care ne-a permis să ne dezvoltăm civilizațiile”