foto-posta-romana.ro

Poșta Română(companie de stat) s-a transformat într-una liberală. Lauda îi aparține chiar fostului director al acestei instituții, Horia Grigorescu, vicepreședinte PNL, numit în această funcție în timpul Guvernului Orban.

Miza lui Grigorescu(foto), la numai 32 de ani, a fost să transforme Poșta Română în servicii pentru liberali, deoarece era roșie(n.r aflată sub influența PSD). Fără nicio jenă, a spus totul cu prilejul alegerilor PNL-filiala Sector 4 București.

Voi ați fost cei care mi-ați dat o ocazie unică în viață, aceea de a ocupa pozția de director general a companiei Poșta Română. Vreau să vă spun că în momentul în care am pătruns în acea companie era o companie profund roșie. Dacă erau 20% liberali era bine. Vreau să vă spun acum cu mândrie după un an și șase luni cât am fost parte din acea echipă, că astăzi vorbim de o companie care gândește, vibrează și respiră liberal. Cum?  Prin reformele pe care le-am făcut, prin dăruirea și dedicarea zi de zi față de acei oameni”, este discursul halucinant al celui care a avut pe mână Poșta Română.

Explozie politică la Poșta Română. Frizerița, soția șoferului și ceata de consilieri

Într-o adresă trimisă Ziarului de Investigații(zin.ro), semnată de actualul director general al Poștei Române, numit recent, Valentin Ștefan, se menționează că, în perioada 1 ianuarie 2020-30 iunie 2021, au fost angajate 6295 de persoane, conform Contractului de muncă Colectiv(CCM) 2020-2022. În aceeași perioadă, 6215 salariați au contractele de muncă individiuale încheiate. Cu alte cuvinte, eficiența nu există, cel puțin în cifre, câtă vreme se fac angajări colective și încetări de contracte individuale simultan.

Cum se face evaluarea la Poșta Română? Roșie sau galben-albastră

Actuala conducere(foto-Mediafax) a Poștei Române a refuzat să spună pe ce criterii se face evaluarea angajaților, la modul general. Mai mult decât atât, susține că nu este programată nicio concediere colectivă. Întrebarea noastră, însă, era cu totul alta: pe ce criterii se face evaluarea, dacă sunt vizați doar angajații cu vechime sau și cei angajați recent. Directorul Valentin Ștefan a bătut câmpii cu grație, în adresa trimisă redacției noastre.

Sursele noastre autorizate ne-au menționat, însă, că urmează o evaluare a angajaților cu vechime.

Directorul cu nouă consilieri. Numele lor nu este public. Îi este rușine cu ei?

Deși se menționează că orgnigrama nu a fost suplimentată, conducerea Poștei Române recunoaște că are nouă consilieri, nu șapte, atât cât prevede schema de organizare a companiei de stat. Numele lor nu este public, nu se menționează pe ce criterii au fost selectați consilierii, deși este o informație de interes public. Ne întrebăm,astfel, dacă nu cumva directorului general de la Poșta Română îi este rușine cu consilierii pe care îi are.

 „ Compartimentul Consilieri Director figurează cu 7 posturi de consilieri cu normă întreagă. Pe aceste posturi sunt încadrați 9 consilieri, dintre care 4 cu 8 ore pe zi, unul cu 6 ore pe zi, iar patru consilieri cu patru ore pe zi”, se arată în adresa transmisă zin.ro

Cu alte cuvinte, pentru a suplimenta numărul consilierilor, s-a redus timpul de lucru al celor care ar fi trebut să lucreze cu normă întreagă. Sursele noastre autorizate spun că, directorul general al Poștei Române a ajuns să aibă șefă de departament o persoană care, anterior, a fost frizeriță.

GDPR până la note. Totuși, ce caută angajații concediați din nou la muncă?

Sub umbrela GDPR( Regulamentul General de Protecție a Datelor cu Caracter Personal) Poșta Română a refuzat să facă publice notele unor persoane recent angajate. Cu toate acestea, când vine vorba despre transparența în organizarea concursurilor pe funcții publice, această protecție a datelor cu caracter personal pică. Din momentul în care rezultatele concursului se publică la avizierul instiuției, informația devine publică. Unul dintre cei nouă consilieri ar trebui să-i facă un desen directorului general, pentru a înțelege ce înseamnă informație de interes public.

Poșta Română s-a transformat în companie liberală

Spre exemplu, Alexandru Brătianu, fiul sindicalistului Matei Brătianu, a fost reagajat în cadrul companiei după doi ani de la părăsirea companiei, timp în care a primit și salarii compensatorii, conform surselor noastre autorizate. Actuala conducere, susținută de aripa Cîțu din PNL, a refuzat să spună pe ce post a fost reangajat și dacă a returnat toate salariile compensatorii înainte de a semna un nou contract.

Acest caz amintește de angajările de la Protecția Copilului Teleorman, pentru care Liviu Dragnea(PSD) a fost condamnat definitiv și pe care liberalii l-au criticat dur în toate discursurile lor politice.

Articolul precedentCazanciuc se revoltă: „Parlamentul nu e o anexă a Guvernului României”
Articolul următorDaniela Popa trage un semnal de alarmă: „Oamenii dau semnături pentru că s-au săturat de mizeria, de incompetența şi circul provocat de Clotilde în 10 luni de mandat”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”