CSM reacționează, după eliberarea lui Liviu Dragnea

„Secţia pentru judecători, singura autoritate competentă să apere independența judecătorilor, face un apel către toţi actorii publici ca în discursurile lor să respecte independenţa, imparţialitatea şi autoritatea instanţelor judecătoreşti”

Liviu Dragnea (captură video)

CSM a publicat o primă reacție, în urma eliberării de ieri a fostului lider PSD, Liviu Dragnea. În opinia Consiliului Superior al Magistraturii, legea a fost aplicată „ca la carte”, iar hotărârile judecătorești sunt, de asemenea, în limitele legale, astfel că ele nu ar trebui contestate și nici nu ar trebui să le fie pusă la îndoială imparțialitatea.

Comunicatul CSM, în urma eliberării lui Liviu Dragnea

„Secţia pentru judecători, singura autoritate competentă să apere independența judecătorilor, face un apel către toţi actorii publici ca în discursurile lor să respecte independenţa, imparţialitatea şi autoritatea instanţelor judecătoreşti.

Secţia pentru judecători subliniază că hotărârile judecătoreşti de condamnare, achitare, liberare condiţionată ori de respingere a cererilor sunt rezultatul exclusiv al aplicării legii şi respinge orice speculaţii contrare, vizând posibile alte raţiuni care ar fi stat la baza adoptării lor”, a transmis CSM, într-un comunicat.

Reamintim că, în cursul zilei de ieri, Liviu Dragnea a fost eliberat din penitenciar, după ce a petrecut aproximativ 2 ani și 2 luni în închisoare, din pedeapsa totală de 3 ani și 6 luni, primită în urma sentinței, în contextul dosarului DGASPC Teleorman.

La ieșirea din închisoare, Dragnea a fost întâmpinat de presă, susținători, însă și de Irina Tănase, iubita acestuia, Codrin Ștefănescu și de Carmen Dan. Ulterior, aceștia au sărbătorit eliberarea fostului om politic. Marea sărbătoare a fost imortalizată de avocata acestuia, Flavia Teodosiu, pe Facebook. „Momentul mult asteptat!!! Doamne ajuta!!! Liviu este acasa!! Fericire maxima!”, a scris această.

Foto: Facebook Flavia Teodosiu

Citește și: Sondaj: Cum s-au schimbat preferințele electorale ale românilor, după alegerile parlamentare

Articolul precedentCum a ajuns Dragnea să fie pus în libertate de una dintre cele mai controversate judecătoare
Articolul următorCîțu nu vede o problemă în vizitele primarilor din țară
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.