Alina Gorghiu (captură video)

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, nu are emoții în ceea ce privește modul în care va avea loc rotativa guvernamentală, care „se va face fără să existe turbulențe, va fi un moment politic, dar care nu va rămâne în istorie cu multe artificii”, ba chiar are încredere în viitorul coaliției.

Într-o intervenție la Euronews, aceasta a afirmat că actuala coaliție este una extrem de stabilă, ba chiar „cea mai stabilă coaliție din ultimii 30 de ani”, având totuși rugămintea către liderul PSD Marcel Ciolacu de a continua eforturile actualului premier PNL Nicolae Ciucă.

Din punctul de vedere al Alinei Gorghiu, nu vor fi „furtuni” între PNL și PSD în negocierile care urmează și că „această rotativă a creat mai multă emoție presei decât politicienilor”, însă cum va decurge pe viitor totul între parteneri ar depinde inclusiv de modul în care Ciolacu, odată premier, va ști să țină situația sub control.

Această coaliție care guvernează de un an și ceva a asigurat stabilitate României, într-un context foarte fluid regional. (…) De foarte multe ori, premierul de coaliție trebuie să facă rabat de la propriul orgoliu, să încerce să mențină acel echilibru între partide, care, de multe ori, au opțiuni, viziuni, politici de aplicare a ideilor diferite.

Nicolae Ciucă n-a făcut rabat de la profilul acesta. De multe și-a călcat pe orgoliu și a ales varianta renunțării la emoții, a fost un tip foarte pragmatic, a fost un tip care a încercat și a reușit să țină echilibrul unei guvernări, pentru că în România această cultură a guvernelor de coaliție nu există. Aceasta este cea mai stabilă coaliție din ultimii 30 de ani.

Mi-aș dori ca viitorul prim-ministru Marcel Ciolacu, președintele PSD, peste două săptămâni, când preia guvernarea, să prevaleze calitatea lui principală de premier al unui guvern de coaliție și să fie în plan secund poziția de președinte PSD. E foarte important pentru bunul mers al unui guvern în care opțiunile sunt, de multe ori, diferite”, a precizat Gorghiu pentru sursa citată.

Totodată, Alina Gorghiu a mai ținut să puncteze că partidul din care face parte nu și-a dorit niciodată să ia vreun minister în plus, fiind vorba doar despre speculații fără bază reală, menționând că „PNL nu a cerut niciun alt minister nici de la PSD, nici de la UDMR, ci a cerut respectarea protocolului. A fost o nedreptate că a fost încurajată o știre care n-are legătură cu realitatea și s-a ajuns la genul acesta de reacție emoțională. Sunt convinsă că discuțiile cu cele trei partide din coaliție vor aduce mai multă claritate pentru ce va urma”.

Articolul precedentLipsă de apă în Năvodari, în zona Industrială Midia și în localitatea Corbu
Articolul următorPensionare medicală în Craiova, plătită cu 2.000 de euro; două persoane au fost reținute