Fundația Corneliu Coposu, apel la premier în cazul demiterii lui Bjoza

Subiectul Cîțu-Bjoza, departe de a se fi încheiat

Fundaţia Corneliu Coposu îl roagă pe premierul Florin Cîţu să-l repună în funcţie pe Octav Bjoza, demis din funcţia de subsecretar de stat, despre care afirmă că „reprezintă suferinţa şi jertfa celor care au luptat împotriva terorii comunisto-bolşevice”. De altfel, părerile cu privire la demiterea lui Bjoza sunt împărțite, unii consideră ca fiind o decizie corectă luată de premier, alții o condamnă.

„Membrii Fundaţiei Corneliu Coposu adresează d-lui prim-ministru rugămintea de a reveni de indată asupra acestei nedrepte decizii, deoarece preşedintele A.F.D.P.R. reprezintă suferinţa şi jertfa celor care au luptat împotriva terorii comunisto-bolşevice şi nu putem lăsa ca memoria eroilor martiri ai neamului românesc sa fie batjocorită”, anunţă Fundaţia într-un comunicat.

Alexandru Muraru: „Relativizarea Holocaustului, incompatibile cu poziţia de demnitar al Executivului”

Decizia demiterii lui Octav Bjoza a venit la numai o săptămână de la comemorarea zilei naționale a foștilor deținuți politic anticomuniști.

„A pune în discuție dimensiunile Holocaustului și a încerca să pui pe umerii comunității evreiești aducerea comunismului în România este nu doar o încercare de a mistifica istoria, ci și un gest periculos pentru valorile democratice”, acesta a fost argumentul premierului cu privire la demiterea lui Octav Bjoza, Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România.

Florin Cîțu a făcut referire la un comunicat transmis de Bjoza, cu privire la Legea nr. 232/2020, care aduce unele reparaţii materiale copiilor foştilor deţinuţi politici, deportaţi, prizonieri şi la propunerea ca prevederile legii să nu se aplice „persoanelor condamnate pentru infracţiuni contra umanităţii sau celor în cazul cărora s-a dovedit că au desfăşurat o activitate fascistă sau legionară în cadrul unei organizaţii sau mişcări de acest fel, precum şi copiilor acestora”.

Premierul Cîțu explică de ce l-a demis pe Octav Bjoza

Articolul precedentPE VIAȚĂ ȘI PE MOARTE: Înspăimântați de vaccinul AstraZeneca!
Articolul următorEfect de domino: Restricțiile au dublat prețurile în restaurante!