Florin Roman îi acuză pe „oamenii din spatele cortinei” pentru demiterea lui Bjoza

De asemenea, deputatul liberal consideră că ceea ce s-a întâmplat astăzi cu Octavian Bjoza reprezintă o mare greșeală, în contextul în care, potrivit parlamentarului, Bjoza ar fi unul dintre puținii cetățeni „nealterați” de comunism

„Octavian Bjoza este unul dintre ultimii eroi în viață ai neamului românesc, iar cei care au luat decizia demiterii sale sunt, ca de obicei, în spatele cortinei, a declarat deputatul PNL Florin Roman, în urma veștii potrivit căreia acesta a fost demis. „Ei iau decizii politice și le înmânează, în plic, premierului”, a continuat deputatul liberal.

Florin Roman, despre Octavian Bjoza: „Un adevărat Memorial al durerii în carne și oase”

Motivând nemulțumirea vis-a-vis de decizia demiterii lui Bjoza, Florin Roman a spus că vorbim despre un om „căruia regimul comunist nu i-a îndoit nici coloana vertebrală, nici convingerile!”, adăugând că schimbarea din funcție „este o eroare”. „Văd că mulți arată cu degetul spre Florin Cîţu. Cei care au luat această decizie sunt, ca de obicei, în spatele cortinei. Ei iau decizii politice și le înmânează, în plic, premierului”, a mai spus Florin Roman, citat de Mediafax.

„Parca suntem blestemați să nu ne prețuim adevăratele valori morale, decât după ce nu le mai avem. În cazul domnului Bjoza mai e încă timp pentru cei care au negociat <sinecura> unui erou să revină asupra deciziei. Iertare, domnule Bjoza”, a mai spus, în final, deputatul liberal.

În cursul zilei de astăzi, Octavian Bjoza, președintele AFDPR, a fost demis din funcția subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. Decizia a fost semnată de premierul Florin Cîţu și publicată ulterior în în Monitorul Oficial.

Premierul Cîțu explică de ce l-a demis pe Octav Bjoza

Articolul precedentAlexandru Muraru: „Relativizarea Holocaustului, incompatibile cu poziţia de demnitar al Executivului”
Articolul următorDragu vrea separarea funcțiilor de conducere la TVR
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.