Dragu vrea separarea funcțiilor de conducere la TVR

„Separarea acestor două funcţii este absolut necesară”, a spus președintele Senatului

Președintele Senatului, Anca Dragu (USR PLUS), a declarat astăzi că separarea funcțiilor de director general de cea de președinte al Consiliului de Administraţie la SRTV şi la SRR este o decizie normală și, până la urmă, logică, de vreme ce vorbim despre două tipuri de funcții, și anume una executivă, de vreme ce a doua este una neexecutivă. „Separarea acestor două funcţii este absolut necesară.”, a spus aceasta.

Dragu a menționat, de asemenea, că regulile „de guvernanță corporativă” ar cere de foarte mult timp separarea la nivelul companiilor și instituţiilor, „cer separarea celor două funcţii”. Pentru că directorul general este o funcţie executivă, iar preşedintele CA este o funcţie neexecutivă. Prin cumulul acestor două funcţii, practic, faci un melanj între executiv și neexecutiv, astfel încât la sfârșitul zilei nu se ştie cine ce atribuţie mai mare”, a declarat Anca Dragu.

Anca Dragu: „E destul de ciudat ca președintele Consiliului de Administrație, care este șeful, să se controleze pe sine, directorul general”

„Tocmai de aceea nu mai există în zona comercială, la companii, acest sistem şi, cum spuneam, regulile de guvernanţă corporativă au impus separarea celor două funcţii”, a mai spus președintele Senatului, Anca Dragu.

Florin Roman îi acuză pe „oamenii din spatele cortinei” pentru demiterea lui Bjoza

Articolul precedentFlorin Roman îi acuză pe „oamenii din spatele cortinei” pentru demiterea lui Bjoza
Articolul următorTătaru e de acord cu decizia Guvernului, însă e de părere că un pic mai multă comunicare nu strică
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.