Tătaru e de acord cu decizia Guvernului, însă e de părere că un pic mai multă comunicare nu strică

„Comunicarea trebuie să existe atât de la Ministerul Sănătății, cât și de la Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării”

Fostul ministru al Sănătății, liberalul Nelu Tătaru, a anunțat că este de părere că decizia României de a continua vaccinarea cu AstraZeneca este una corectă, însă a avertizat că în contextul controverselor din jurul acestui vaccin, se impun măsuri de supraveghere suplimentare.

Nelu Tătaru: „Comunicarea trebuie să existe atât de la Ministerul Sănătății, cât ți de la Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării”

În plus, fostul ministru Tătaru a afirmat că autoritățile ar trebui să comunice eficient cu românii, sugerând că numai astfel populația ar putea să înceteze să fie influențată de multele teorii care există acum în spațiul public. „Nu există legături directe între tromboze şi acest vaccin, dar evaluarea, supravegherea, comunicarea, nu doar simpla evaluare la 15 minute după efectuarea vaccinului, ci şi relaţia pe care cel vaccinat o are în continuare cu medicul de familie.”, a mai spus Tătaru.

„Ţinând cont că totuşi etapa de vaccinare în masă reprezintă şi acea etapă de farmaco-vigilenţă în care aducem pe tapet şi eventualele reacţii adverse apărute la etapa de vaccinare în masă, atunci cred că trebuie să fim foarte atenţi, iar comunicarea trebuie să fie pe măsură”, a spus Tătaru la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Poate cea mai importantă întrebare a zilei este de ce România nu ia exemplul altor țări care au decis suspendarea vaccinării cu AstraZeneca, întrebare la care Nelu Tătaru a spus că „fiecare Guvern şi fiecare comitet de vaccinare îşi ia propriile decizii”.

România a decis continuarea campaniei de vaccinare, inclusiv cu serul AstraZeneca

„La noi s-a decis să se renunţe la acele loturi care sunt incriminate şi să se continue vaccinarea cu AstraZeneca cu celelalte loturi. Aţi putut vedea că sunt şi ţări care continuă vaccinarea, cum este Marea Britanie”, a concluzionat Nelu Tătaru.

De menționat că vaccinul AstraZeneca este, într-adevăr, folosit în Marea Britanie, fiind un ser produs chiar în Regat, de altfel.

Articolul precedentDragu vrea separarea funcțiilor de conducere la TVR
Articolul următorMită de 2.500 de lei, „răsplătită” cu 2 ani de închisoare cu executare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.