Sursa: Facebook

Gheorghe Flutur, prim vicepreședintele PNL, a vorbit aseară despre o temă de interes, mai ales în contextul discuțiilor dintre liberali și social democrați în virtutea formării unei coaliții de guvernare: majorarea pensiilor.

Dacă tema de campanie preferată a PNL a fost cândva tot în jurul pensiilor, dar în sens invers, respectiv eliminarea pensiilor speciale, acum este vorba despre dorința PSD de a avea o majorare cu 11 procente, ca fiind una corectă.

De crescut vor crește cu siguranță de la 1 ianuarie, anunță ambele tabere, rămâne doar ca cele două părți să cadă la un acord, deși ministrul interimar al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a precizat că majorarea pensiilor trebuie să țină cont de capacitatea bugetului de stat de a le plăti, undeva la 6 %.

Discuțiile sunt în „toi”, a confirmat încă o dată președintele Consiliului Județean Suceava, care a subliniat că până acum majorarea pensiilor este dorită de ambele tabere, însă problema este cu banii din „cămară”. Pe lângă majorarea pensiilor, trebuie analizat și impactul pe care îl vor avea alte asemenea măsuri.

Am discutat cu domnul Dâncu fiecare capitol în parte. Pe partea de pensii toată lumea e de acord cu majorarea, dar trebuie să vedem ce avem în cămară, ce resurse avem. Nu pot să dau cifre acum.

Am cerut impactul economic. Și noi susținem majorarea pensiilor și alocațiilor, dar trebuie să ai de unde să dai. Există un calendar, ce e sub 2 ani au altă valoare ce este peste 2 ani au altă valoare.

Am mers pe un principiu. Nu îi lăsăm doar pe cei de la Muncă, îi chemăm și pe cei de la Finanțe. E-Facturare a adus bani la buget. Există niște mijloace, dar trebuie susținute. Lucrăm la simulări, momentan. Numai la persoanle cu handicap este un impact de 100 de milioane de euro”, a declarat Gheorghe Flutur la Realitatea.

Articolul precedentCristian Popescu Piedone: „Vom surprinde iarna și nu iarna pe noi”
Articolul următorUniunea Europeană vrea să înființeze o armată până în 2025