Europarlamentarul Rareș Bogdan a chibzuit bine situația politică din România și a ajuns la concluzia că doar prin actuala coaliție țara noastră va ajunge la un liman.

Unul dintre argumentele oferite de Rareș Bogdan ar fi acela că atât PNL cât și PSD sunt „partide main stream sănătoase”, concluzia fiind că acestea sunt cele care vor face din România „motorul Europei Centrale și de Est”.

Declarațiile europarlamentarului au fost făcute la România TV, acesta fiind citat de Știri pe Surse:

Nu există o altă variantă decât o alianță PSD-PNL pentru următorii 6 ani. Venim cu două partide main stream sănătoase. Noi mergem pe sistem german. Asta vom fi noi, motorul Europei Centrale și de Est”.

Chiar și cu această asigurare, Rareș Bogdan nu a explicat exact, exact ce vor face cele două puteri politice, ci a vorbit despre dorințe, unul dintre „laitmotivuri” fiind pensiile:

Noi am vrea să mărim pensiile cu cât mai mult. A crescut foarte mult costul zi de zi. Problema este că trebuie să existe sustenabilitate, resurse bugetare. (…)

Atât PNL, cât și PSD doresc creșterea pensiilor. Nu vreau să înaintez nici o cifră”.

Nu a vrut europarlamentarul să intre în detalii, însă a părut că ar avea ceva informații inaccesibile chiar tuturor, pentru că a mai avansat o promisiune, ușor asemănătoare cu cea făcută în campania de la alegerile europarlamentare, când asigura că vor fi tăiate pensiile speciale:

Numărul românilor care se întorc acasă va fi, anul acesta, mai mare decât cei care pleacă. Noi trebuie să le dăm siguranță și o perspectivă de a trăi mai bine”, a mai spus Rareș Bogdan, potrivit sursei citate.

De altfel, și în trecut Rareș Bogdan a mai dat semnale că este unul dintre susținătorii acestei coaliții, în ianuarie arătând că „singura şansă pentru România este ca această coaliţie să funcţioneze în interesul naţional al României”. E adevărat, europarlamentarul nu e tocmai cel mai stabil om în ceea ce privește declarațiile.

Inițial, când se discuta despre posibilitatea unei iubiri între PNL și PSD, acesta dezmințea categoric intenția PNL de a intra la conducerea țării alături de PSD și UDMR. „PNL nu ia în considerare formarea unui Guvern Ciucă cu reprezentanți de la PSD. Ca lucrurile să fie extrem de clare”, asigura Rareș Bogdan în octombrie 2021.

Articolul precedentUn mire și-a dat în judecată prietenii, după ce i-au fracturat două vertebre la nuntă
Articolul următorAmendă de 25.000 de lei la un hotel de 3 stele din Capitală, după reclamații primite la ANPC