Un polițist de la un post de poliție din județul Brașov a fost arestat pentru 30 de zile, într-un dosar instrumentat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Agentul de poliție este acuzat în acest moment de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, favorizarea făptuitorului și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție, probele au fost puse cap la cap în urma unei acțiuni desfășurate săptămâna aceasta, când au fost efectuate cinci percheziții, inclusiv la sediul unei subunități de poliție.

Ulterior, au fost puse în executare de 3 mandate de aducere a suspecților la sediul parchetului. În primă fază, procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar apoi inculpatul a fost prezentat judecătorilor Tribunalului Brașov, care a dispus „arestarea preventivă a inculpatului BOLTINESCU GABRIEL-TIBERIU, pentru săvârşirea infracţiunilor de: luare de mită, trafic de influenţă, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia (de poliţist), favorizarea făptuitorului, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14.09.2022 şi până la data de 13.10.2022, inclusiv”.

Pe numele agentului a fost emis mandatul de arestare preventivă, chiar dacă acesta a contestat măsura luată de instanță. În comunicatul DGA se arată că inculpatul, agent de poliție în Postului de Poliție Ormeniș, „a primit suma de 8.000 de lei de la o persoană pentru a nu îndeplini acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu, respectiv pentru neluarea măsurilor legale și efectuarea cercetărilor într-un dosar penal în care este cercetată persoana care a oferit banii cu titlu de mită, lăsând să se creadă că are influență asupra procurorului care instrumentează cauza.

De asemenea, în perioada martie – iulie 2022, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că agentul de poliție a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută”.

Articolul precedentDirector din Ministerul Educației, arestat preventiv pentru luare de mită
Articolul următorLocuitorii unei comune din Munții Apuseni, chemați la referendum