Foto: Fanatik.ro

Rareș Bogdan a dezmințit categoric intenția Partidului Național Liberal (PNL) de a intra la conducerea țării alături de Partidul Social Democrat (PSD) și UDMR. Mai mult decât atât, prim-vicepreședintele PNL a susținut că nu au existat întâlniri între liderii PSD și premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Europarlamentarul liberal a dat asigurări că singurele discuții pe care le-a avut premierul desemnat de Klaus Iohannis cu Marcel Ciolacu au fost doar telefonice. Mai mult, el a precizat că Nicolae Ciucă a avut discuții cu toți liderii partidelor politice. „Este absolut logică această formă de discuții, de colaborare, de consultare. Așa cum s-a discutat, și aici pot să confirm, cu cei de la UDMR, alături de care am lucrat sub coordonarea domnului George Flutur la programul de guvernare”, a declarat Rareș Bogdan, relatează g4media.ro.

Rareș Bogdan: „Sâmbătă seara se va depune lista cu miniștrii”

Prim-vicepreședintele PNL a mai susținut că Nicolae Ciucă va depune sâmbătă lista cu miniștri și programul de guvernare. De asemenea, liberalul a recomandat tuturor partidelor politice să devină responsabile și să caute „soluții excepționale” pentru criza în care se află România. Totodată, Bogdan a negat faptul că Ciucă și-ar depune mandatul de premier desemnat. „Domnul Ciucă e militar de carieră. Nu abandonează niciodată o misiune. Nu va depune mandatul, ca lucrurile să fie extrem de clare”., a mai spus Rareș Bogdan.

Mai mult, europarlamentarul a precizat că nu s-a pus niciodată problema formării unui guvern PNL-PSD. „PNL nu ia în considerare formarea unui Guvern Ciucă cu reprezentanți de la PSD. Ca lucrurile să fie extrem de clare”, a conchis Rareș Bogdan, relatează sursa citată.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat faptul că există discuții cu premierul desemnat Nicolae Ciucă, precizând că nu sunt negocieri cu PNL.

„Şi astăzi (marți, 26 octombrie) de dimineaţă am stat de vorbă la telefon cu premierul desemnat. Încercăm să găsim o soluţie politică pentru a depăşi această criză. Dar revenind la principalele probleme, rămân pandemia şi energia”, a spus Marcel Ciolacu, la sediul PSD. Dacian Cioloș, liderul USR, nu susține un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă.

Florin Cîțu: „Toate opțiunile sunt pe masă. Și alegerile anticipate”

Articolul precedentConsilier în Ministerul Dezvoltării, reținut pentru luare de mită
Articolul următorMinistrul Sănătății, despre posibile restricții de sărbători: „Depinde de noi”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.