Sursa: Facebook

Un consilier din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este inculpat într-un dosar al Direcției Naționale Anticorupție și a fost reținut astăzi pentru 24 de ore sub acuzația de luare de mită.

Mita, potrivit procurorilor anticorupție, a constat într-un autoturism de lux, faptele pe care se presupune că le-a comis consilierul Viorel Dinu datând din perioada în care ministerul era condus de liberalul Ion Ștefan.

Ca un făcut, astăzi deputatul de Vrancea Ion Ștefan a anunțat că îl urmează pe Ludovic Orban și demisionează din grupul parlamentar PNL, și tot azi fostul său consilier a „primit”cătușe.

Viorel Dinu, spun procurorii, este consilier evaluare – examinare în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, chiar în Serviciul Corp Control, poziție din care a tras sforile pentru ca un afacerist care avea în derulare contracte prin Programul Național de Dezvoltare Locală să scape fără sancțiuni. Din ce arată DNA, în cauză se desfășoară în continuare acte de urmărire penală.

În cursul anului 2020, inculpatul Dinu Viorel ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la administratorul unei societăți comerciale, un autoturism de lux, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

Folosul necuvenit menționat mai sus ar fi fost pretins și primit de inculpat pentru a nu constata nereguli ce ar fi atras sancțiuni, inclusiv suspendarea contractelor pe care una dintre societățile comerciale administrate de omul de afaceri le avea încheiate cu două primării din țară. Aceste contracte de execuție lucrări erau finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală”, se arată în comunicatul DNA.

Articolul precedentDominic Fritz, despre repornirea căldurii în Timișoara: „Am reușit să găsim o soluție”
Articolul următorRareș Bogdan: „PNL nu va face guvern cu PSD”