Dominic Fritz, sursa foto: g4media.ro

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a precizat că timp de șapte zile, Colterm va furniza apă caldă și căldură timișorenilor. Edilul a precizat că această soluție este de moment.

„Am reușit să găsim o soluție de avarie cu un alt furnizor de gaz. Încheiem în aceste ore un contract de urgență pentru o cantitate de gaz care asigură clienților Colterm căldura și apa caldă pentru o săptămână, într-un sistem minimal. Plata o asigurăm în avans din bugetul local: 5 milioane de lei, toți banii de care dispunem momentan”, a anunțat, miercuri, primarul Fritz, pe pagina sa de Facebook.

Conform spuselor lui Dominic Fritz, de miercuri seară se va reporni sistemul de încălzire cu un consum minim de gaz. Mai mult decât atât, primarul a dat asigurări că toate spitalele din Timișoara vor avea căldură fără întrerupere. Cu toate acestea, edilul a precizat că va continua negocierile pentru obținerea unor fonduri de la bugetul de stat pentru ca timișorenii să aibă în această iarnă căldură și apă caldă.

Timișoara va avea căldură doar pentru următoarele șapte zile. Dominic Fritz continuă negocierile

Dominic Fritz a mai scris pe Facebook că iarna aceasta va fi una grea nu doar pentru timișoreni, ci pentru toți românii. El e de părere că doar prin solidaritate și dialog se poate ajunge la o soluție.

„Devine din ce în ce mai clar că putem să depășim această criză prin solidaritate, dialog pe soluții comune și sinceritate față de cetățeni”, a conchis Dominic Fritz.

Situația critică în care se află Timișoara e din cauza sistării căldurii din partea E.ON. Mai exact, societatea a decis oprirea robinetului din cauza datoriilor de 76 de milioane de lei acumulate de Colterm. Conform Tion, timp de o săptămână OMV Petrom va furniza gaz Timișoarei. Reamintim că marți, 26 octombrie, mai bine de 56 de mii de locuințe și spitale racordate la sistemul centralizat de termoficare a rămas fără căldură și apă caldă.

Tot astăzi, Parlamentul a votat cu 285 de voturi „pentru” legea privind plafonarea prețurilor la energie și compensarea facturilor. Măsurile adoptate vor intra în vigoare pe 1 noiembrie, după promulgarea de către Klaus Iohannis. Prin legea adoptată, peste 6 milioane de români vor beneficia de aceste reduceri ce o să apară direct pe facturi.

Parlamentul a adoptat plafonarea prețurilor la energie și compensarea facturilor

Articolul precedentParlamentul a adoptat plafonarea prețurilor la energie și compensarea facturilor
Articolul următorConsilier în Ministerul Dezvoltării, reținut pentru luare de mită
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.