Heathrow
Heathrow. Sursa foto: wikipedia.org

 Aeroportul Heathrow din Londra a prelungit până la sfârșitul lui octombrie măsura privind limitarea numărului de pasageri.  Aplicarea restricției va fi valabilă până cel puțin pe 29 octombrie, fiind luată pentru evitarea aglomerației din ultimele luni, potrivit digi24.ro.

Până la data ridicării restricției, cel mult 100.000 de oameni pot pleca zilnic de pe aeroport

Conducerea aeroportului londonez a precizat că, după impunerea limitelor de capacitate, punctualitatea şi timpii de aşteptare pentru bagaje s-au îmbunătăţit, fiind înregistrate mai puţine anulări de ultim moment. „Vrem să înlăturăm plafonul cât mai curând posibil, dar putem face acest lucru doar atunci când suntem încrezători că toţi cei care operează pe aeroport au resursele necesare pentru a furniza serviciul pe care pasagerii noştri îl merită”, a declarat Ross Baker, directorul comercial al aeroportului Heathrow.

Lipsa de personal și pierderea bagajelor au creat probleme pe multe aeroporturi europene

Inițial, din cauza aglomerației din ultimele luni, conducerea aeroportului Heathrow a limitat traficul de pasageri  la 100.000 de plecări pe zi până pe data de 11 septembrie, perioada de restricții fiind acum prelungită. Lipsa personalului, o problema apărută după doi ani de pandemie de Covid, dar și un număr foarte mare de pasageri în aeroporturile din toată Europa, au creat în această vară cozi lungi dar şi alte probleme, cum ar fi  pierderea bagajelor. O serie de aeroporturi europene au luat decizii asemănătoare cu aeroportul londonez, aeroportul Amsterdam Schiphol anunțând că va limita plecările pasagerilor până în cursul lunii octombrie.  De asemenea, unele companii aeriene, printre care sunt și cele americane, interzic angajaților sa poată beneficia de  unele avantaje de zbor, avertizând personalul în privința dificultăţilor de găsire a unor locuri folosind beneficiile de călătorie din unele aeroporturi europene.

Haosul din aeroporturi continuă. Sute de bagaje au fost abandonate pe aeroportul din Frankfurt



Articolul precedentPotrivit legii, medicamentele expirate trebuie depuse la farmacii, nu aruncate la gunoi
Articolul următorElena Udrea rămâne în închisoare, dar e nemulțumită de litoralul românesc: ”Haosul dezvoltării urbanistice e de neoprit”