Copiii care provin din familii cu posibilități materiale reduse pot primi tichete sociale pentru rechizite, în valoare de 500 de lei. Cererile în acest scop trebuie depuse începând cu prima zi de cursuri la școală, 5 septembrie, lista cu beneficiarii trebuind să fie transmisă Ministerului Educației până pe data de 23 septembrie, potrivit romaniatv.net.

Cererile se depun fie la primărie, în cazul preșcolarilor, sau la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul, în cazul elevilor de clase primare și gimnaziu

Potrivit comunicatului transmis de către Federația Naționala a Părinților, “pentru preșcolari, cererile pentru stabilirea și acordarea sprijinului financiar trebuie depuse la primărie și se întocmesc de reprezentantul familiei și se înregistrează, împreună cu actele doveditoare privind componența familiei și a veniturilor, la primăria comunei sau orașului / sectorului din București unde locuiește familia.

Cum pot fi folosite tichetele sociale

Pentru elevi (ciclul primar și ciclul gimnazial), cererile pentru stabilirea și acordarea sprijinului financiar se întocmesc de reprezentantul familiei și se depun, împreună cu actele doveditoare privind componența familiei și a veniturilor, la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul, în termen de 5 zile de la data începerii anului școlar, adică până pe 10 septembrie 2022″.

Materialele școlare ce pot fi achiziționate cu ajutorul tichetelor sunt rechizite, cum ar fi articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe,  sau articole de vestimentație pentru școală și grădiniță, se mai precizează în comunicat. 235.000 de elevi care riscau să abandoneze școala din cauza condițiilor sociale au primit, în anul școlar trecut,  carduri sociale cu ajutorul cărora au cumpărat rechizite și haine pentru școală,  banii fiind virați în aprilie 2022.

Primarul Clujului a acordat premii în bani elevilor care au obținut media 10 la Bacalaureat

Articolul precedentElena Udrea rămâne în închisoare, dar e nemulțumită de litoralul românesc: ”Haosul dezvoltării urbanistice e de neoprit”
Articolul următorRomsilva: ”Puieții de brad și molid sunt gata pentru viitoarele împăduriri”