Garda de Mediu a amendat Primăria Sectorului 1 cu 160.000 de lei

Aceasta este a doua amendă primită de administrația condusă de Clotilde Armand

Primăria Sectorului 1 fost amendată cu 160.000 de lei pentru faptul că nu a luat măsuri de salubrizare, dart și pentru că nu a prezentat documente privind respectarea legislației de mediu, potrivit unui comunicat transmis de Garda Națională de Mediu (GNM). Pe lângă această amendă, operatorul de salubritate din sectorul 1, Romprest a fost sancționat cu 70.000 de lei pentru nerespectarea condițiilor impuse în Autorizația de Mediu. Pentru primăria Sectorului 1 aceasta este a doua amendă primită din partea Gărzii Naționale de Mediu, după cea din decembrie 2020, tot de 160.000 de lei.

În perioada 2-15 iunie, GNM a verificat modul în care primăriile de sector din municipiul București, dar și societățile de salubritate cu care aceastea au încheiate contracte au asigurat salubritatea la nivelul Capitalei. Astfel, suma totală a amenzilor pe care autoritățile locale, ar și operatorii le-au primit se ridică la 440.000 de lei, repartizate astfel: 160.000 de lei la Primăria Sectorului 1 și 50.000 de lei la Primăria Sectorului 6, iar la nivelul operatorilor de salubritate, 70.000 de lei la operatorul din sectorul 1, cele din sectoarele 2 și 4, cu câte 50.000 lei, respectiv 60.000 de lei la sectorul 3. Singurul sector în care au fost îndeplinite măsurile impuse în notele de Constatare din 2021 a fost Sectorul 5, condus de primarul Cristian Popescu Piedone.

Romprest reacționează, după ce Armand a susținut că ar exista probleme legate de contractul firmei cu primăria: „fake news”

Garda Națională de Mediu (Facebook)

Garda de Mediu a venit și cu soluții

GNM nu s-a limitat doar la a da amenzi și avertismente, ci a venit și cu câteva soluții pentru rezolvarea situației de la nivelul Capitalei.

Acestea sunt implementarea instrumentului economic care are la bază principiul „Plătește pentru cât arunci”, conform Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, respectiv colectarea separată și transportul fracțiilor neamestecate în vederea reciclării deșeurilor este singura modalitate prin care pot fi reduse costurile de salubrizare pentru populație, prin evitarea generării de deşeuri și utilizarea deşeurilor ca resursă.

Amenzile sunt bine venite, doar că ele sunt plătite tot din banii contribuabililor, care astfel sunt principalii pierzători în „războiul gunoaielor”.

Criza gunoiului declanșează starea de alertă în municipiul Ploiești!

Articolul precedentRăniți la meciul dintre Germania și Franța, din cauza unui parapantist
Articolul următorGuvernul a aprobat cadrul legislativ pentru vânzarea de vaccinuri anti Covid