Romprest reacționează, după ce Armand a susținut că ar exista probleme legate de contractul firmei cu primăria: „fake news”

Firma de salubrizare o acuză pe Clotilde Armand de fake news

Foto: Facebook

Cu toate că i-a luat un pic de timp până să formuleze o reacție oficială, compania de salubrizare Romprest i-a răspuns, indirect, edilului Clotilde Armand, după ce aceasta a susținut că repectivul contract pe care se bazează Romprest ar fi nul, de vreme ce acesta ar fi fost, anterior, anulat în instanță. „Astăzi am aflat ceva incredibil: Contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest Service S.A. NU EXISTĂ! Da, ați citit bine”, scria Clotilde Armand, joia trecută. Drept reacție, Romprest a declarat că valabilitatea contractului ar fi fost confirmată de mai multe instanţe din țară.

Comunicatul integral transmis de Romprest, în urma acuzațiilor primarului Clotilde Armand

„Toate aceste asa zise detalii mai putin cunoscute au fost de fapt subiecte de presa la vremea respectiva, fiind aduse in atentia publica in mod repetat. Este evident insa ca, odata cu solutionarea definitiva a cauzei supuse judecatii, respectiv respingerea definitiva a actiunii de anulare a unor documente din cadrul procedurii de achizitie, acest subiect a fost epuizat de catre presa.

Daca demersul de investigare ar fi urmarit pana la capat solutionarea in instanta a acestei cauze, s-ar fi constatat ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva care solutioneaza irevocabil speta supusa judecatii.

Astfel, la actiunea promovata de Autoritatea de tutela, A.N.R.M.A.P. (astazi A.N.A.P), Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat asupra acestei imprejurari, a constatat tardivitatea actiunii, a respins definitiv aceasta actiune si a consfintit ca acest contract este valabil, prin Sentinta civila 3695 din 11.12.2009.

Recursul formulat a fost de asemenea respins prin decizie irevocabila, de catre Curtea de Apel Cluj, prin Decizia 3325 din 14.12.2010.

Inalta Curte de Casatie si Justitie statueaza, prin Decizia 3933 din 2011, caracterul valabil al contractului de delegare:Mai mult, urmare a Deciziei nr.3325/2010 Curtea de Apel Cluj, secţia comercială, de contencios administrativ şi fiscal, irevocabilă, contractul în discuţie privind delegarea gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativ teritorială a sectorului 1, având ca părţi Consiliul Local al Sectorului 1 şi SC Compania Romprest Service SA, a rămas valabil.

Revelatiile pe care le au acum persoane care nu inteleg cum functioneaza separarea puterilor in Statul Roman, sunt, deci, old news, ca sa nu spunem fake news”, transmite Romprest, într-un comunicat.

Rafila, din nou în cărți pentru funcția de premier

Articolul precedentRafila, din nou în cărți pentru funcția de premier
Articolul următorBunuri contrafăcute, de un milion de euro, confiscate de vameșii din Constanța
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.