Bunuri contrafăcute, de un milion de euro, confiscate de vameșii din Constanța

Automarfarul cu haine venea din Turcia, în timp ce la Calafat a fost descoperit un camion cu parfumuri contrafăcute

Polițiștii de frontieră și vameșii constănțeni au descoperit, într-un automarfar sosit din Turcia, câteva mii de articole vestimentare, în valoare de aproximativ un milion de euro, inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, relatează CT News.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali din Punctul de Trecerea a Frontierei Negru Vodă, au efectuat la sfârșitul săptămânii trecute, pe sensul de intrare în țară, specific unui autocamion înmatriculat în România, care transporta textile din Turcia pentru o firmă din România. La volanul automarfarului se afla un cetățean român, în vârstă de 50 ani.

„Deoarece existau suspiciuni că marfa transportată este contrafăcută, automarfarul a fost condus la rampa de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Agigea, pentru efectuarea unui control amănunțit, împreună cu lucrătorii vamali. Astfel, echipa comună a descoperit 13.289 de articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

Automarfarul încărcat cu haine de contrabandă

Produsele, în valoare de aproximativ un milion de euro, dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Parfumuri contrafăcute, oprite la Calafat

De asemenea, în polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat au descoperit, ascunse într-un camion încărcat cu schele metalice, 6.483 recipiente de parfum, care erau inscripționate cu numele unor firme cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

„Produsele de parfumerie, în valoare de aproximativ 1.945.800 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către Biroul Vamal Calafat, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, au transmis cei de la Garda de Coastă.

Camionul în care au fost descoperite parfumurile contrafăcute, era condus de un cetățean polonez, venea din Bulgaria, încărcătura declarată (schelele metalice) erau pentru o firmă din Polonia.

Vameși implicați în contrabandă cu parfumuri

Articolul precedentRomprest reacționează, după ce Armand a susținut că ar exista probleme legate de contractul firmei cu primăria: „fake news”
Articolul următorLa Stat se lucrează din greu; pe Netflix și Facebook