BBC

Mai multe persoane au avut nevoie de spitalizare după ce un protestatar Greenpeace ce zbura cu parapanta peste Allianz Arena, unde se desfășura partida din cadrul EURO 2020 între Germania și Franța, câștigată de aceasta din urmă, printr-un autogol al germanilor, relatează BBC.

Protestatarul s-a încurcat în cablul camerei aeriere de filmare aflată deasupra terenului și a fost la un pas să se prăbușească în tribune. UEFA a declarat că „autoritățile legale vor lua măsurile necesare” pentru ceea ce a numit un act „nesăbuit și periculos”.

De altfel, Greenpeace și-a asumat responsabilitatea pentru „cascadorie” și într-o declarație și-a cerut scuze celor care au fost răniți, acuzând „dificultăți tehnice” pentru parapanta care a aterizat neintenționat pe teren.

Militantul Greenpeace, Benjamin Stephan, a declarat că planul era „să zboare peste” stadion și să lanseze o minge ușoară cu un mesaj care încurajează producătorul german de automobile Volkswagen „să facă mai multe pentru a proteja clima”. Rotodată, acesta a adăugat că „siguranța este în centrul acțiunii Greenpeace” și va susține orice investigație.

Germania: Agenți de spionaj, recrutați de pe Instagram

„Ne cerem scuze sincer și emfatic celor doi răniți și sperăm că se vor îmbunătăți în curând”, a spus Stephan. „Am dori, de asemenea, să ne cerem scuze jucătorilor și spectatorilor pentru momentul șocului.”

„Acest act inconștient – care ar fi putut avea consecințe foarte grave pentru un număr mare de persoane care au participat – a provocat răni mai multor persoane care participau la meci, care sunt acum în spital, iar autoritățile legale vor lua măsurile necesare”, a adăugat conducerea UEFA.

„Dieselgate”, motivul protestului celor de la Greenpeace

În luna septembrie 2015, Volkswagen, cel mai mare constructor auto mondial, a provocat un şoc după ce a recunoscut că a utilizat un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, scandal cunoscut sub numele de „Dieselgate”, care a costat grupul peste 32 de miliarde de euro sub formă de rechemări la service, amenzi şi cheltuieli juridice.

Articolul precedentCriza gunoiului declanșează starea de alertă în municipiul Ploiești!
Articolul următorGarda de Mediu a amendat Primăria Sectorului 1 cu 160.000 de lei