foto cu caracter ilustrativ

Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploiești, este pe urmele primăriței de la Sectorul 1 din București, Clotilde Armand. 

La propunerea edilului liberal, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis informarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova despre existența unei stării potențial generatoare a unei situații de urgență. În plus, Primăria Ploiești cere Prefecturii Prahova declararea stării de alertă pe o durată de 30 de zile.

Municipalitatea consideră că operatorul de salubritate este în incapacitatea de a colecta deșeurile menajere de la populație, în contextul epidemiologic existent, situație identică cu starea constatată în 04.05.2021.

Într-un comunicat de presă, Primăria Ploiești anunță că,  “s-a hotărât să se solicite acordul Prefectului Județului Prahova pentru declararea stării de alertă pe teritoriul Municipiului Ploiești, în următoarele condiții:

Perioada stării de alerta : 30 zile;
Măsuri ce se vor adopta :

– Adresa către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova cu solicitare de Notificare a rezilierii Contractului nr. 1792/13.09.2016 de delegare prin concesiune a gestionarii activității de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale, ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor contractuale de către Delegat — S.C. Rosal Grup S.A. sau adoptarea de măsuri legale cu caracter de urgență pentru asigurarea serviciului de salubritate la nivelul Municipiului Ploiești;

– Continuarea demersurilor începute de către Municipiul Ploiești pentru asigurarea serviciului de curățenie căi publice la nivelul unității administrativ teritoriale.

Andrei  Volosevici, primarul Ploieștiului, precizează că, a solicitat Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Prahova  rapiditate și măsuri concrete în luarea deciziilor legale care se impun împotriva operatorului local de salubritate, S.C. Rosal Grup S.A., care, prin nerespectarea programului de colectare a deșeurilor municipale, generează un grad de poluare crescut în orașul nostru, în această perioadă.

Totodată, primarul Andrei Liviu Volosevici a solicitat instituției respective să comunice municipalității, cu celeritate, măsurile și sancțiunile aplicate în acest context.

Articolul precedentSe caută soluții pentru urșii care coboară în Brașov
Articolul următorRăniți la meciul dintre Germania și Franța, din cauza unui parapantist
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...