Strategie pentru atragerea turiștilor: Taxa de parcare din sudul litoralului, eliminată până la sfârșitul sezonului estival

Acest lucru este valabil pentru orașul Mangalia și stațiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter și Neptun-Olimp

Locuri de parcare gratuite în unele stațiuni de pe litoral este soluția găsită pentru atragerea turiștilor, în condițiile în care mulți hotelieri au scumpit serviciile. Astfel, această facilitate este aplicată în cazul locurilor de parcare din orașul Mangalia și a celor amenajate în stațiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter și Neptun-Olimp, până la sfârșitul sezonului estival, potrivit stiripesurse.ro.

Aleșii locali din Mangalia vor să atragă turiștii

Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Consiliului Local din Mangalia, la inițiativa primarul Radu Cristian. Potrivit hotărârii de Consiliu Local, turiștii care vor veni în aceste stațiuni vor fi scutiți de plata parcării. Până acum, taxa care se percepea era de 3 lei/oră pentru autoturisme și respectiv de 5 lei/oră pentru autoutilitare sau de 15 lei, pentru orice tip de autoturism.

„Am luat această decizie, pentru a impulsiona sezonul turistic și pentru a încuraja cât mai mulți turiști să petreacă vacanțele în stațiunile Mangaliei, fără a mai avea grija de a plăti locul de parcare, indiferent unde aleg să lase mașina, în parcările publice din oraș și stațiuni”, a declarat primarul Radu Cristian.

 Primarul orașului Mangalia: Nu este normal ca turistul să plătească pentru folosirea unui șezlog sau pentru a putea pune un cearșaf pe nisip

Primarul vrea să transmită o solicitare, pe care o va transmite și celorlalți primari ai localităților de pe litoral, către Parlamentul României, privitor la transferarea sectoarelor de plajă în administrarea Unităților Administrativ-Teritoriale. Acest lucru presupune ca plajele să fie preluate de către primării și ulterior date în administrare hotelierilor. „Nu este normal ca turistul să plătească pentru folosirea unui șezlog sau pentru a putea pune un cearșaf pe nisip. De aceea, singura soluție este ca plajele să ajungă direct la hotelieri, care să ofere gratuit șezlonguri turiștilor”, susține Radu Cristian.

Drumul expres care ar putea stimula turismul pe litoral

 Realizarea drumului expres care să facă legătura între Autostrada A2 și stațiunile din sudul litoralului ar putea încuraja dezvoltarea turismului, mai susține edilul orașului Mangalia. Radu Cristian face apel la toți parlamentarii de Constanța să susțină acest proiect care ar conduce la fluidizarea traficului.

 „Pe această cale, solicit tuturor parlamentarilor de Constanța să susțină acest proiect pentru a fluidiza traficul rutier și a facilita accesul turiștilor către mare, fără a mai sta în trafic ore în șir. Vom ține legătura cu autoritățile statului pentru a obține cât mai repede cu putință aprobarea pentru realizarea acestei rute alternative pentru turiști. Proiectul a avansat considerabil și există șanse să obținem finanțare încă de anul acesta”, a declarat primarul Radu Cristian.

Olimpiada Internațională de Matematică: România a obținut primul loc în Europa și locul 5 în lume

Articolul precedentRomânia va cumpăra avioane vechi de 40 de ani, din Norvegia. Ponta: ”Norvegia nu știa unde să dea vechiturile”
Articolul următorVa fi adoptată Ordonanța care oferă finanțare de 1 miliard de euro autorităților locale și IMM-urilor pentru eficientizarea energetică