Foto: Facebook/Nicolae Ciucă
Foto: Facebook/Nicolae Ciucă

Executivul va adopta, în cadrul ședinței de astăzi, 15 iulie, două Ordonanțe care vor oferi finanțare de 1 miliard de euro.

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, prima ordonanță oferă finanțare de un miliard de euro, astfel: 500 de milioane sunt destinați autorităților locale pentru eficiența energetică și energie verde.

Nicolae Ciucă: ”Astăzi adoptăm ordonanța care oferă 1 miliard de euro autorităților locale și IMM-urilor pentru eficientizarea energetică”

Am adoptat astăzi o ordonanță de urgență care va asigura o finanțare de un miliard de euro pentru eficienţă energetică şi producţia de energie verde. Din aceștia, 500 de milioane de euro vor merge către autoritățile publice și 500 de milioane de euro către IMM-uri”, se arată în textul distribuit de premier, pe pagina de Facebook,

De această finanțare vor beneficia școlile, spitalele, dar fondurile vor fi folosite și pentru iluminatul public inteligent

Fondurile vor putea fi utilizate de autoritățile locale pentru proiecte de eficientizare energetică pentru școli, spitale, dar și pentru iluminatul public inteligent.

Avantajele unor astfel de proiecte sunt multiple, dar cele mai importante sunt reducerea consumului de energie și reducerea costurilor utilităților.

Potrivit declarațiilor oferite de premierul României, în cazul companiilor, finanțarea poate fi investită în proiecte de eficientizare energetică a halelor de producţie şi de generarea de energie verde pentru consum propriu.

Continuăm, astfel, să susținem prin măsuri concrete dezvoltarea sustenabilă a capacităților de producție a energiei pentru întreaga țară”, a conclus Nicolae Ciucă.

Articolul precedent Strategie pentru atragerea turiștilor: Taxa de parcare din sudul litoralului, eliminată până la sfârșitul sezonului estival
Articolul următorComisia Europeană dă în judecată Ungaria din cauza legii LGBTQ
Jurnalist full-time / Pesimist part-time