Foto: Facebook/Radio Eco Natura
Foto: Facebook/Radio Eco Natura

Românii sunt, din ce în ce mai mult, interesați de energia verde, alegând să investească în această energie regenerabilă.

Un exemplu este sudul țării: în Oltenia, vor fi construite mai multe parcuri fotovoltaice, care vor crește producția din surse regenerabile cu până la 10% față de acum.

Banii vin din Fondul de Modernizare, adică de la companiile care poluează și plătesc taxe pentru asta

Opt parcuri fotovoltaice vor fi construite în sudul țării în următorii doi ani, unele chiar pe depozitele de cenușă și zgură ale Complexului Energetic Oltenia, care va implementa proiectul alături de alte companii. Depozitele vor fi reabilitate, va fi plantat gazon, apoi montate panourile, arată Radio Eco Natura.

Se estimează că volumul generat de aceste parcuri solare fotovoltaice va fi de aproximativ 0,9 TWh pe an. În procentaj înseamnă o creștere a producției din surse regenerabile de aproximativ 9% anual”, a declarat, pentru Știrile Pro TV, Dan Drăgan, secretar de stat al Ministerului Energiei.

Conform declarațiilor, aceste investiții se fac după foarte mulți ani de pauză.

Timp de aproximativ 7 ani, România nu a realizat proiecte mari pentru energia verde

Energia regenerabilă este singura cale către independență sau securitate energetică a Europei și implicit a României. Ne așteptăm ca până în 2030 energia fotovoltaică să devină prima sursă de energie în ceea ce privește capacitatea instalată la nivelul sistemului energetic din România fiind în același timp și cea mai ieftină nouă formă de generare a energiei”, spune Mihai Bălan, Asociația Română a Industriei Fotovoltaice.

Articolul precedentCiucă a anunțat punerea în aplicare a Planului Naţional de Luptă împotriva Cancerului
Articolul următorVideo: Un vizitator a aruncat cu tort în pictura Mona Lisa din Luvru
Jurnalist full-time / Pesimist part-time