Captură video Youtube
Captură video Youtube

Ieri, 29 mai, un bărbat a aruncat cu o prăjitură spre celebra pictură Mona Lisa de la Muzeul Luvru din Franța.

Din fericire, pictura nu a fost distrusă, fiind protejată de un geam.

Mai mulți turiști aflați în incinta muzeului Luvru au surprins incidentul. Prin urmare, oamenii au filmat și fotografiat momentul, iar dovezile fac înconjurul lumii, devenind virale pe rețelele de socializare.

Pictura Mona Lisa, opera lui Leonardo da Vinci, este protejată de un geam de sticlă și a fost ținta mai multor atacuri

În urmă cu 3 ani, un alt turist aflat în interiorul muzeu a aruncat cu o ceașcă în geamul de protecție.

În ceea ce privește incidentul de duminică, angajații muzeului Luvru au venit și au curățat imediat totul, notează The Guardian.

De asemenea, sursa citată mai precizează că individul purta o perucă și haine de damă.

Bărbatul în cauză și-a justificat gestul, precizând că ”oamenii distrug planeta”. Potrivit detaliilor, ar fi vorba despre un activist pentru protecția mediului

Într-un alt videoclip este prezentat bărbatul care ar fi aruncat cu bucata de tort în timp ce era escortat de agenții de securitate.

Pe înregistrare se aude cum această strigă motivul pentru care a făcut acest gest: ”Gândiți-vă la Pământ. Există oameni care distrug Pământul”, a exclamat acesta.

Gioconda sau Mona Lisa este o pictură celebră a lui Leonardo da Vinci, realizată în anii 1503-1506. Tabloul prezintă o femeie cu expresie gânditoare și un surâs abia schițat. Mona este prescurtarea cuvântului Madonna (Doamna).

Este considerată cea mai renumită operă din istoria picturii, puține alte tablouri fiind atât de mult reproduse sau discutate. În prezent, tabloul este expus la Muzeul Luvru din Paris, fiind atracția principală pentru orice vizitator.

Articolul precedentRomânii investesc în energie verde, regenerabilă și panouri fotovoltaice
Articolul următorȘoșoacă s-a înscris în partidul S.O.S. România
Jurnalist full-time / Pesimist part-time