Captură video Kanal D/Victor Ponta
Captură video Kanal D/Victor Ponta

România va cumpăra de la Norvegia mai multe aeronavele care au peste 40 de ani vechime.

În acest context, liderul PRO România, Victor Ponta, a ironizat faptul că Iohannis a plătit în avans pentru aceste avioane care sunt chiar mai vechi decât Mig-urile 21.

Victor Ponta: ”Uraaa! Toată lumea este mulțumită!”

Într-un text distribuit astăzi, 15 iulie, pe contul de Facebook, fostul premier a declarat următoarele:

”1. Norvegia nu știa unde să dea la topit și reciclat cele 32 de vechituri!

2. NATO e fericit pentru că Dl Iohannis a plătit în avans petrecerea de după alegerea Secretarului General.

3. Putin e fericit pentru că aceste avioane sunt chiar mai vechi decât Mig-urile 21 (nu trec de Constanța).

4. Poporul român care a votat Iohannis și PNL e fericit pentru că acum înțelege de ce au crescut toate taxele și impozitele!

5. Focile sunt fericite și nu protestează în Piață – că așa sunt ele (când nu primesc ordin să strige “Puie” și “Demisia”)!

6.Uniunea Europeană e fericită că doar fraierii de români cumpără avioane americane de la o țară care nu e UE (Norvegia).

7. Până și săracă Elena Udrea e fericită că “Președintele” Norvegiei e clar mai bun că Președintele nostru! Dacă e bal – bal să fie! plătim cu drag – și în avans!”.

Potrivit acestei legi, România va achiziționa 32 de avioane F-16, vechi de 40 de ani, din Norvegia

Declarațiile fostului premier vin în contextul în care Klaus Iohannis a promulgat legea pentru realizarea capabilităţii operaţionale aeriene de tranziţie prevăzută în Concepţia de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului „Avion multirol al Forţelor Aeriene”, care prevede achiziţia a 32 de avioane F-16.

Legea prevede atribuirea, de către Guvernul României, Guvernului Regatului Norvegiei a contractelor de achiziţie a 32 de avioane F-16 din excedent, pachet de suport logistic şi instruire personal tehnic-ingineresc, cu respectarea prevederilor art. 22 lit. f) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 114/2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 195/2012, cu modificările şi completările ulterioare.

Articolul precedentNicușor Dan: ”Extindem semaforizarea inteligentă în Capitală”
Articolul următor Strategie pentru atragerea turiștilor: Taxa de parcare din sudul litoralului, eliminată până la sfârșitul sezonului estival
Jurnalist full-time / Pesimist part-time